arcuèlh

dilluns, d’octubre 08, 2012

La Val d’Aran desvira l’uèlh dels independentistas.

Lo jornalet o France 3-Viure-Al-País auriá d'anar veirifcar se l'ensenhament obligatòri del catalan a fabricat independentistas aquí ? A Bossòst. Lo Jornalet es plan plaçat aquí per confirmar lo ministre espanhòl, e los productors de Viure Al País aisinat per filmar tot aiçò….

Mas sèm un pauc despistats per la portada de la revista espanhòla, i cercaviam un I-INDE-INDEPENDÈNCIA postat sul polideton còrs, o un BOSSÒST I-INDEP….… non es en bais que vesèm en lenga imperiala : «El club catalán que juega en Francia.».

Portada Interviú

L’article explica tot simplament çò que se debana per tot club qu’es mai prèp de l’autre costat e que l’Euròpa la fabrica cada dimenge sus l’èrba de Gasconha.

Mas per los de Bossòst, es plan una causa normala de jogar en Varossa o en Comenge, e la val de Garona, mas pel ment nacionalista espanhòl es pron complicat de pensar que Pirinèu asseparar Bossòst de la «civilizacion» imperiala espanhòla.

Caldrà explicar als jornalistas de Madrid, Interviú, que, en Catalonha (Principat), totes son pas Catalans, mas tanben Aranés (Occitan d’Aran). Aquò tanben es una perversion nacionalista espanhòla, de non pas capitar d’escriure la realitat de las populacions, es un nacionalisme qu’amaga per oblidança, sul modèl francés.

Pel moment, ièr al nivèl fótbol, se parlava d’independentisme  a las 17 min e 14 secondas:

El Barça ièr

Fótbol Bossòst