arcuèlh

dijous, de març 14, 2013

La refòrma oblidada

Me sembla qu'i a urgéncia dins las refòrmas territorialas socialistas ; es un ensemble pichonet e sense dobte inutile per la republica, un rebat d'una rompadura etnista e militarista francesa, s’i parla francés e lo territòri de lo qual es estat separat s’i parla un dialecte germanic (que la lenga i es de mai en mai respectada coma l’avèm poscut veire ambe MulHausen qu’acaba de tornar trapar lo dialecte dins la signaletica).

Urgéncia republcianaVive la France

Se cal recordar que lo Territoire de Belfort es estat creat per rason etnista francesa, e qu’es lo territòri del rei-bailet-nacionalista Chevènement. E coma per astre, alara que las refòrmas constitucionalas sembla anar de cap a Poubelle, puslèu qu’a la modernizacion, nos podèm questionar sobre l’arribada leugièra de Chevènement dins los mèdias parisencs.

François Hollande

Se i a una refòrma que se farà pas, es aquela de la simplificacion aquela : suprimir al pichoneton territòri de la pichoneta ciutat de Belfort.

Dementre aiçò, vesèml pas arribar que de Bretanha, las fòrtas e potentas criticas contra lo poder socialista actual a París ; que fan los pichonetons occitanistas ?

Me podètz explicar perqué es dins cap programa politic francés e occitan per aiçò decidir, la refòrma radicala de l’eliminacion d’un departament pichoneton ?