arcuèlh

dimarts, de març 26, 2013

Besièrs, la vila qu’es devenguda cibla

Las eleccions municipalas son a arribar, e una ciutat devendrà dins mantunes jorns un fòcus d’actualitat, serà Besièrs. Es una ciutat qu’es considerada coma mal gerida, pel senador Raymond Couderc en plaça dempuèi …. tantes tempses !

Es vertat que se podrà veire que lo comèrç i es pas brilhent e que l’arribada d’un centre comercial al pè de la gara a pas adobat la situacion, quí l’a decidat aital ? De mai, quora s’i arriba se vei clarament que fauta de coordinacion entre los servicis de promocion dedins la ciutat ; Fèsta d’Òc es alara un indici de la baissa d’eficacetat de la municipalitat en plaça. L’avèm poscut veire l’an passat quora i soi estat.

Aqueste maitin ai çaquelà una anóncia que farà que Besièrs serà a la punta de l’actualitat, lo FN sembla aver causit Besièrs per terrenh de promocion :

convidacion FN a Besièrs

L’esponsòrt d’aquesta candidatura es un harki de Besièrs. La campanha d’extrème nacionalisme francés debuta a Besièrs, ambe l’Argèria francesa coma modèl ; Besièrs es la vila simbòl dels primièrs chaples franceses e ultra-catolics en Occitània, e a mand de devenir lo simbòl d’una gròssa batalha politica.

Es qu’aquel extrème nacionalisme saurà far la diferéncia entre la ciutadanetat e la nacionalitat, la terreur serà encara la taula de la lei dels partidocratas en campanha electorala en Occitània ? La question politica devendrà un enjòc d’identitat per la ciutat de Besièrs ?

Veirèm cambiar la politica del FN, negacionista istoric sul tèma ? La campanha serà cauda. E coma la Fèsta d’Òc risca de n’èstre un enjòc primièr, vos conselhi d’i anar aquel estiu 2013, per la tretzena edicion, tretzena.

Raymond Couderc aurà segurament lo sosten de País Nòstre, e benlèu tanben dels democratas autoproclamats sanctificats per la République Française, quí sap un ententa republicana se farà darrièr Raymond Couderc ? (es benlèu aiçò que del espèra per salvar la barca ?)

I a tanben un candidat ecologista en lista, mas coma serà la nòstra ‘plus-belle-la-vie’ politica en Occitània, fautarèm pas de ne parlar.