arcuèlh

diumenge, de desembre 29, 2013

Èri en Aran ièr

Per èstre clar, i a sonque un document que vos cal legir ententativament, seriosament, per aprèp regretar que fosquèssen pas pron nombroses los Occitans sotmetuts a l’Estat francés, en Aran-Vielha, ièr.

Perqué los Occitans d’Aran, i èran, e de totas las colors politicas, totas !

Image (71)

L’antena de l’Assemblea Nacionau de Catalonha en Aran es una associacion de CIUTADANS e CIUTADANAS per un futur melhor per las Aranesas e los Aranesis, dedins un encastre CIUTADANS e DEMOCRATICS en Euròpa.

Ai tantas causas d’escriure que farai mantunes bilhets sul tèma dins las setmanas que venon. I aurà tanben sul meteis blòg, la vídeo de la serada, pron interessant per levar las opinions escepticas que son dins los caps dels occitanistas d’aqueste costat de la sotmission a França. Demanda pron de trabalh volontari e farem aquel trabalh per la ciutadanetat occitana en Aran. Non podrem fauta ! E sabèm lo camin seriós qu’Aran a interès d’aver per la riquessa d’Aran e per èstre clarament sobre la mapa europèa, un element de la nacion occitana, un element de dignitat reala, vertadierament. La causa politica que fauta a Occitània, la dignitat.

Es estat un grand moment per Occitània, a Vielha. L’aula cinematografica de Vielha èra pas pron granda per emplenar la novèla volontat aranesa de democracia.