arcuèlh

dimecres, de desembre 04, 2013

Urgent : combatre lo nacionalisme francés

Las entrepresas ditas de «service public», que son fins finala las entrepresas de l'Estat centralista francés, del mercat-Estat-nacion parisenc, del sant Estat del sindicat (CGT, FSU, FELCO, FO, CFDT, CFTC, UNSA, etc.) e coorporatisme nacionalistas franceses, nacionalistas d'expansion, son un dangièr per totas las populacions de ciutadans, per totas las nacions sotmetudas, donc per Occitània, e lo pòble occitan.

Martin Malvy, e lo Conselh Regional de Tolosa, gerís l'extructura de la decentralizacion ,sense finançament e sense un poder normal per una region qu'es de la dimension del Benelux ; e tanben en cavant lo voide de quaranta annadas de gestion d'Estat centralista. Legissètz lo francés, Martin Malvy, president socialista de la region Miègdia-Pirinèus, l'explica :

confirmacion del ròtle de las entrepresas d'Estat

La SNCF-RFF es ni capable d’aver novèls clients internacionals, veire las bandièras franquistas a la gara de Matrabuòu per l’arribada del TGV de BCN, ni per las infra-estructuras, veire l’intervencion de Martin Malvy e del dangièr de la linha Tolosa-Pau.

Ni lo PS, Marilyse Lebranchu es out, ni l’UMP, an donat las solucions que cal a las regions occitanas ; los bonnets rouges ne son lo crit politic, mas es un crit larjament partatjat per totas las regions a fòrtas identitats que de París, an pus mestièr per se desvolopar.

Bandièra de Midi-Pyrénées

La bandièra regionalista de Miègdia-Pirinèus, aquela de la decentralizacion del sègle passat e del clientelisme modèl Defferre, amerita una dignitat politica que l’Estat francés non li vòl donar.

-°-

trac 3