arcuèlh

divendres, de gener 13, 2017

Drama al Parlament, Sylvie Goulard parla Europèu

Se lo ridicul matava, la genta deputada Sylvie Goulard seriá mòrta, jà. La novèla pensada conservatriça aima pas los ciutadans que gausan dintrar en politica per concurrenciar la partidocracia ; Sylvie Goulard, l'exemplara -segur- Sylvie Goulard, ela tanpauc « manipula pas en politica » per èstre elegida, pareis ...

La Pravda-Le-Monde titolava dimècres passat aital: « Lo Brexit complica la vida dels Eurosceptics »; la causa es reala, lo tractament legitimista dins Le Monde. Car me sembla qu'es bravament mai complicat...
Soi pas un militant de Cinc Estèla, lo movement ciutadan que digun es capable de plaçar sus la règla de calcul politic de la sciéncia politica de sciences-Po, règla establida en foncion de la situacion a dreita o a esquèrra de la cadièira del rei pendent la revolucion parisenca de 1789, los especialistas de l'entrisme dins la partidocracia francesa dita republicana son perdut dins las universitat, quitament los professors  normalament legitimistas per èstre lo sistèma ; mas encara un còp aquel partit dona una lutz particulara al sistèma politic europèu.

Quines son los actors de la drama politica ?

1 / l'ADLE, grope eteroclita de partits dits de « centre » ; es aital que se presentan, segur que digun dels jornalistas franceses es estat verificar la realitat, abans de considerar aquò coma la realitat.
2 / Cinc Estèla, un grope itlaian de ciutadans, fòra nòrma, engatjats en politica per far petar la partidocracia italica.
3 / UKIP, grope anti-institucion-Europèa e clarament pro-Brexit e que es a man de partir del Parlament Europèa ; enfin es aital qu'o podèm pensar ; benlèu que podèm dobtar vist la soma d'argent qu'i pòdon trobar. Mas lo Brexit sembla mai complicat que previst ...
4 / Los elegits del centre dels autres Estats europèus qu'an una vision que dona clarament una idèa de l'unitat del grope e de sa pensada politica, sobretot quand s'escota la centrista Goulard parlar de l'idèa de far dintrar Cinc Estèla dins aquel forabora politic l'ADLE.
5 / Ciutadanos, partit que se fabrica una imatge de centre-dreit al modèl espanhòl d'una Espanha que pensa coma Franco, e que leva lo braç quand es necite, mas sobretot que refusa una referèndum (la democracia donc) en Catalonha per n'acabar ambe lo colonialisme fiscal espanhòl a Barcelona ; e malgrat las promessas electoralas, plaçarà lo corrupte PP al poder a Madrid ambe l'ajuda de l'abstencion del PSOE !

Ambe aquela fotografia en cinc punt avètz la fotografia de la drama politica del Parlament Europèu, al centre.

Espèri encara una version de la deputada Goulard per m'explicar que refusar Cinc Estèla a l'ADLE es melhor qu'acceptar Ciudadanos ?

Plaça aital la genta deputada Sylvie Goulard non pas al centre del Parlament Europèu, mas coma actriça de l'antidemocracia en Euròpa, una amiga de las idèas franquistas en Espanha ! Mas pas un jornalista francés que l'entrevistava a gausat li pausar la question ... es de dire la libertat de la premsa qu'avèm en fRança.

Un autre deputat de l'ADLE, e centrista, se masturbèt un jorn dins un Castorama de l'Anciana Aquitània...

E Guy Verofstadt farà un comentari sus la paura qualitat del personal politic francés dins l'ADLE ? L'espèri ambe grand interès.