arcuèlh

dissabte, de gener 28, 2017

Tolosa : avèm d'elegits especials

Una publicitat de "Toulouse Métropole" o confirma, avèm d'elegits e elegidas un pauc especials/as ! Son de umans qu'an la costuma d'alenar « l'oxigène dels desplaçaments » automobils. 
Quand vòtan pel nom de la region, fan la pròva que sabon pas l'istòria de la region de Tolosa, e quand fan de publicitat collectiva, nos explícan que l'oxigène los ajúdan a viure, mas es l'«oxygène» de la circulation automobila, de la pollucion que lo lòbi automobil los a ajudat a arribar al poder parisenc.


Los Tolzans an de chança, i a pas de pollucion a las particulas a Tolosa, simplament perqué i a pas de mesura !
L'estupiditat dels elegits jacobins de Tolosa, en gestion al país Occitània, se mesura gràcia a la publicitat qu'an gausat installat en vila : « de l'oxygène dans vos déplacements » Per las particulas que circúlan tanben, vist la manièra pron especiala de la magolha entre los constructors automobils e lo sistèma politic parisenc (avèm donc maissantas mesuras de la nosibilitat del diesel - majoritat de las automobilas de Tolosa), avèm tanben una circulacion mai rapida, la nosibilitat es tanben assegurada, vist que lo sistèma politic installat dempuèi 30 ans oblida d'organizar un sistèma eficaç de circulacion collectiva, e que polluïriá mens.

Fau oblidar que la creacion de la linha 1 del mètro se faguèt ambe las estadisticas vièlhas de 10 ans ?

Fau oblidar que las pichonetas garolhas entre PSf-PRG e RPR-UDF, puèi PSf-PRG e LR-UDI aurà fabricat un retard consequent pel XXIen sègle, amai l'argent circula melhor per un escambiatòri rotlièr e autorotlièr que non pas per una politica de respecte de la sentat polmonièra dels Tolzans.

Es lo fait qu'i aguèt fòrça mètges al poder a Tolosa ? 

L'umor de l'administracion, del servici comunicacion de Toulouse Métropole vos agrada ? Los elegits e las elegidas jacobins/inas vos mandan las satisfaccions politicas d'un pòble agradiu car sotmetut a las estupiditat del personal jacobin.