arcuèlh

dijous, de gener 12, 2017

Tolosa, la talha de l'ancian regime e Paris

I a causòtas que me fau pas mostrar ; aital pels vòts parisencs del Jean-Luc Moudenc (deputat e cònsol de Tolosa, lo cumul reial e republican), pels vòts alprèp dels « Toulousains de Paris » avèm agut fòtos de l'Òtel de Tolosa a Paris ; e la confirmacion qu'i a tolzans que creson encara èstre utile a París melhor qu'al país ; lo cumul dels mandats assegura un finançament al partit politic jacobin e a la perseguida d'un sistèma arroinós per Occitània, lo pòble dels fiscalizats republicans de Comtat republican d'Occitània.
De qu'a cambiat realament dempuèi l'ancian regime destrusit en 1789, la fiscalitat de segur ; mas de la fiscalitat del Comtat de Tolosa de qué ne fasián los delegats (aital enriquits) del rei-dictator parisenc ? Ne donavan al rei per temps de guèrra, e per las multiplas demandas reialas ne mandavan a Paris ; mas ne damorava sempre en sobre, car lo Comtat de Tolosa èra grand e comerçava ambe tota l'Euròpa ; donc èra un Comtat ric ….D'aquela riquessa fabricava castèls, per exemple al nòrd de Montpelhièr, que fins ara lo sistèma de la decentralizacion a pas encara trobat un emplec a sa dimension, o fabricava representacion a la dimension del Comtat de Tolosa. Avèm donc l'Òtel de Tolosa, pagat per la fiscalitat comtala, donc pel trabalh dels subjectes del rei-dictator franc en Comtat de Tolosa, tèrra estrangièra segon la mapa de 1732.

A la debuta de 2017, pels vòts autrejats als « Toulousains de París », Jean-Luc Moudenc a trobat una dubertura excepcionala ; una compassion politica autrejada gràcia a una demanda excepcionala dels « Toulousains de París » alprèp del proprietari actual, al XXIen sègle, l'imperiala Banca de França, nom oficial en lenga de l'edicte de Villers-Cotterêt, Banque de France.

E son « gentes » a la Banque de France, per los de Tolosa, los immigrats economics e politics de París, an agut dreit d'emplegar aquela rica aula per far brilhar lo jacobinisme en aula republicana, dins un discors de Jean-Luc Moudenc que aital pròba que lo cumul dels mandats es utile. Mas l'aula rica es una ambaissadriça de la riquessa de la fiscalitat dels sotmetuts del Comtat de Tolosa, abans la revolucion dels Parisencs, 1789. Car fau pas oblidar que de revolucion n'i aguèt maitas quasiment pendent 20 ans abans e principalament en tèrra comtala, ducat, marquesana, tèrra de lenga occitana ; fau remembrar lo libre de Jacme de La Magistèra sus las revolucions abans la dita Révolution française, jamai re-editat. Una revolucion multipla per regretar lo pès fiscal, non pas per aver lo pès fiscal trabalhat sonque a París … Es una causa que la representacion dita republicana a oblidat. Fau dire que per la gestion son pas mai fòrts que los ancians representants fiscals del rei-dictator franc, de la familha dels Borbons – la meteissa familha qu'engraissa la pensada politica d'un ancian dictator, Franco en Espanha del XXIen sègle. Per la gestion, e serà lo bilhet següent, avèm l'aigat de l'estacion de Sant-Anha (Saint Agne), que blòca los desplaçaments dels tolzans dempuèi mai de quatre jorns.

E coma d'unes pensan, per ignorança que la novèla region administrativa francesa sembla al Lengadòc, es de dire la majoritat de dreita e del Jean-Luc Moudenc, fau refrescar la memòria istorica dels Tolzans aimador dels cumuls dels  mandats representatius republicans, lo Comtat de Tolosa es pas lo Lengadòc, gaitatz la mapa : 


Es la partida en jauna qu'a pagat l'Òtel de Tolosa a Paris e qu'alberga generosament  a causa deNapoleon Ier, Banque de fRance. Es la fiscalitat de Tolosa qu'ajuda una banca parisenca per s'albergar.