arcuèlh

dilluns, de gener 30, 2017

Vòts del 30 de genièr a Tolosa

Lo meu vòt es tolzan, de vertat ; vòli un projecte per Tolosa que passèsse pas per Paris ; es pas necite donar de moneda a una capitala que nos pompa cada annada mai d'argent public e qu'en mai ne sap pas emplegar correctament (veire la montanha d'argent que l'Estat dona per la RATP e que lo servici es mediòcre). Donc quand legissi lo 30 de genièr 2017 aquò (veire lo piulet del cònsol jacbin Jean-Luc Moudenc), disi es pas que #Toulouse que sosten Paris, es un sistèma politic jacobin qu'a mestièr del cumul dels mandats e que sosten lo sistèma parisenc, e lo sotmission al poder central.
La votz del cònsol de Tolosa es particularament l'expression de la fiscalitat dels Tolzans, e la fiscalitat dels Tolzans anirà a ... un projecte vergonhós parisenc. Es normal de votar per los que fan que l'argnet public del Tolzans anguèsse als projectes parisencs ?

Se los jòcs èran estats de Barcelona, Turin o Bilbo, quin seriá estat los vòts tolzans. Aquò sentís lo moton nègre que vòl far plaser al mèstre, lo mèstre en l'ligarquia parisenca que de projectes peta-que-n'en-vòli es sempre sus l'esquina de la fiscalitat de tot l'Estat, e dons sus l'argent dels ciutadans en regions occitanas (Nouvelle Aquitaine, Occitània, Auvernhe-Rhône-Alpes, PACA).

I aurà jamai projectes d'una linha Bordèu-Tolosa-Montpelhièr-Marselha-Niça que seràn sostenguts per Paris, jamai ; alara perqué sosténer París ?

Ieu soi per un MAGLEV (grope SIEMENS de Tolosa) entre los aeropòrts d'Occitània, del Hups o platafòrma de Niça dinca Bordèu en passar per la ciutat de l'aeronautica europèa Tolosa ; quí a Paris sostendrà lo projecte ?

Es que fau legitimar lo cumul dels mandats en autorizar aquelas decisions politicas de la sotmission occitana al poder parisenc ?