arcuèlh

dimarts, de gener 31, 2017

Novèla conjugason per la lenga jacobina

Dins la vida politica francesa, son moments de riquessa semantica importanta, aital nos an portat vèrbes novèls, mercés a Pénélope e Marine ( que fau pas oblidar), cadun a son biais.
La primièra a l'escondon, la segonda a l'escondon tanben mas al Parlament Europèu ; l'escondon es la basa de l'ideologia d'una casta jacobina.

Donc avèm lo vèrbe novèl Pénépoler, trabalhar a l'escondon (tradicion jacobina) per un mascle que senhoreja dins lo Sénat (inutile) o quitament a l'Assemblée dita Nationale (que fabrica lei que son pensada elonhament de la vida, de las regions). Pénéloper es la vida del cumul dels mandat, aital los elegits Les Républicains se pòdon agradar de trobar una utilitat al cumul dels mandats e d'o gardar dins lo programa. De mai aquel sistèma ajuda aital la partidocracia en emplegar los dociles estudiants (a mendre còst), puèi parachutat en provinces per perseguir l'òbra d'engana de la representativitat, objecte cridat per dona una color democratica a la santa republica jacobina francesa.
Per plan penelopejar val melhor o far en província, non pas per far pujar l'informacion mas per assegurar a l'informacion o al diktat jacobin de s'imposar per ignorança en region, imposar als inocents ciutadans. Lo vector republican jacobin es d'amontnaut en bas, amai al revèrs. Penelopejar es assegurar la dominacion jacobina e masclista  del sistèma, li assegurar una legitimitat al fial dels tempses republicans.
Cada ciutadan es aital tractat a egalitat, dins la sotmission ; cada marca es tractada coma un ciutadan de província.


Cada broisha malgrat de Gasconha, a dreit a la seuna dòsi ignorança republicana per asserar un vòt per la causida partidocrata, associacion de penelopejaires qu'en grope (mòtlan dins las escòlas de sciéncias politicas) assegúran la partidoracia e la preséncia de candidats sotmetut al sistèma.
Lo sitèma de las broisha fabrica aital una salvacion d'un sistèma masclista e politica. Pierrette Y. demuèi son ostalàs de Lassallas ( en Carcin) vos podrà explicar grandament, procès aprèp procès.
Car en manièra de tobar vèrbs, Marine Le Pen pòt ajudar tanben ambe la seuna actualitat. Dedins lo Parlament Europèu, ela qu'a pas legit lo reglament interior abans d'èstre elegida.


Mariner (version Parlament Europèu) es l'equivalent de Pénéloper (version institucions jacobinas parisenca) ; mas al Parlament Europèu se questiona sus la qualitat de las leis, de la democracia ; dins las institucions jacobinas se questiona jamai sus la qualitat del sistèma, sembla ontoloticament sana car francesa !