arcuèlh

dijous, de febrer 17, 2011

Belgica sense govèrn es un modèl per França, la pròba per l’UMP-NC.

sense Govèrn mantunes pensan qu'i auriá pas de Belgica ... mas ambe un govèrn, nosautres avèm pas de politica coërenta per fabricar enèrgias novèlas, per exemple Borloo e sa politica de las eolianas es estadas debutadas e atudadas sul pic ... Sense Govèrn, França podriá segurament fonccionar autanplan melhor que Belgica ? Belgica sense govèrn es un modèl per França ? ÒC !

Belgica e eoliana en Walònia

La politica per las eolianas del govèrn francés es estada criticada, coma incoërenta, pels poders decentralizadors.

Vesèm que quora los poders de Walònia son sufisent, la poltiica per las enèrgia renoveladoira se fabrica naturalament… sense gaire de comission parlamentària o de grand collòqui parisenc sul tèma, sense gloriòla mediatica, e donc sense factura per aiçò, dins los burèus de com, burèu qu’an mestièr de re-inventar la luna e de saber coma lo que paga zo podrà mediatizar, abans d’èstre segur que los dire seràn aplicats, un jorn aprosmat…

Borloo, coma son president, fabrica del vent, e pas simplament ambe la politica per montar eolianas.

Dins un article que se vòl una analisi de la situacion en Belgica per Alexandre Adler, lo creador del concepte de «dictature bienveillante» (dèu èstre Egipte o Tunísia abans las revolucions ), podèm notar mantunas contradiccions. Primierament, l’analisi partís del principi de «grandeur de la France» per aver una viviabilitat d’Estats novèls e independents, dins l’Euròpa occidentala.

249 es lo nombre de jorns, aprèp las darrièras eleccions de l’Estat, que Belgica es sense govèrn central. Mas govèrn central pas encara bastit, vòl pas dire sense govèrns. La decentralizacion es pas las autonomias. Belgica es pas la tecnocracia de la decentralizacion, senon Belgica foncionariá pas sense govèrn perndent 249 jorns.

O podèm dire, avèm un govèrn sarkozista, mas sèm pas segur que fonciona pas coma en Belgica quora vesèm Alliot-Marie a la man-òbra diplomatica e privada, per aprofièichar del viatge.

Le Monde es inquiet

Belgica practica lo sense govèrn dempuèi 249 jorns, e Alexandre Adler explica que Walònia a interès de s’integrar a França ; vist la gestion de la decentralizacion, es pas un bon conselh als amics walons, els qu’auràn tastat l’eficacetat de l’autonomia forçada pels flamands… (per las eolianas per exemple). Podèm afortir que pas un Conselh Regional a pas vist passar los fabricants d’eolianas o de placas fotovoltaïcas per questionar sobre la politica parisenca e jacobina sul tèma ; es una catastròfa politica e aiçò es costós per totes los ciutadans, alara que las causidas politicas son estadas decididas un semestre abans d’èstre abandonadas.

Begica segon Alexandre Adler

L’analisi d’Alexandre Adler partís del principi de dimension minimala per la viabilitat d’un Estat. Quin es la viabilitat de Malta ? San Marino ? Liechtenstein ? Luxemborg e sas bancas de blanquiments d’argent, e de magoilhas financièras sobre l’esquinas dels pòbles vesins ? Mónegue ? Andòrra ? Singapur ? etc. Alexandre Adler es cronicaire del Figaro, i a segurament una rason superiora… qu’a pas a veire ambe sas capacitats d’analisi en geopolitica.

Ara, coma analista, al modèl Alexandre Adler, soi autanplan qualificat : Belgica sense govèrn central es un modèl per França, per l’UMP-NC al govèrn de las reformetas, val melhor pas aver de govèrn que d’aver un govèrn Sárközy, e dire que 53 % an votat per el e sa majoritat.