arcuèlh

dilluns, de febrer 14, 2011

MAM, Fillon, Sárközy : los VRP per las dictaturas

Me sembla que ne cal parlar, mai fòrt, cal escriure un bilhet per la novèla tahrir…. d’Internet.

Se cal recordar que la responsa èra pas bona, mas agressiva a l’Assemblée Nationale, gaitatz la fòto. Lo biais de responsa de MAM a jamai cambiat, es pas lo primièr còp que sas responsas son agressivas quora es maltractada per sas accions politicas coma ministre. Cada endreit ont es estada ministre, a donat responsa d’aqueste escantilh, solament aital.

MAM e lo clan Ben Ali 010211

Sud-Ouest s’es simplament questionat. MAM es una clienta… e çaquelà las pròbas i èran.

Las responsas de MAM son sempre malbiassudas, o puslèu esperant qu’arribèssen al bon moment, per manipular los mèdias e emplenar las linhas del Figaro o de France Soir, Europe 1, RTL, BFMtv, L’Express, veire de Le Parisien, los amics de la premsa ; e alara, arríban sistematicament en retard per rapòrt a la seuna actualitat ; l’istòria mentís pas, quora es sabuda ; sabuda a l’ora devèn dangierosa politicament. Ben Alí zo sabiá, el qu’a blocat l’expression de la premsa.

MAM, Fillon, Ollier, Sárközy son los diplomatas oficials e republicans de las joiosas dictaturas dels Estats páures del planèta. es que los cal recebre, ara … vist que son acostumats de las dictaturas qu’an una tendéncia a demandar ara la democracia de faiçon radicala e pacifica, en eliminar los poders castics que los an recebuts.

MAM-Ollier párton en Tunísia, Ben Alís es «dégagé».

Fillon s’en va en Egipte, Mobàrak es «outed» ; François Fillon a un mal de cap dempuèi que Le Canard Enchaîné a revelat l’afar.

Govèrn decòla clarament

Sárkösy es passat al Marròc, se prevei una manifestacion pel 20 de febrièr al Marròc… lo camin que Argèria sembla aver près dempuèi dissabte. los regimes plotocratics e dictatorials an segurament interès de mesurar a dos còps la recepcion dels amics de l’Oèst-parisenc, de la plaça Vendôme… de las locacions de jets privats.

l'ora fauta ambe LeDevoir MAM Afars estrangièrs Tunísia 100211

Coma manipular los pòbles de França, una comission (parlamentària) e un sondatge (publicat al pus lèu possible pel Figaro, l’amic del poder), e l’afar es enterrat… e encara melhor aprèp una intervencion televisuala TF1izada, e lo lendeman valorizada per la manipulacion oficiala de las estacions parisencas de ràdios, pels expèrts autoproclamats pel sistèma.

Mas s’aquò fa la jòios dels amics politics de França, se trúfan de nosautres, páures estúpids pòbles de França, mas de moment, lo ministre dels afars forans de la republica federala alemanda èra a Tunís, dissabte passat, uèi es lo cargat de la politica dels afars forans de l’Union Europèa. Benlèu qu’i cal mandat lo ministre de l’agricultura de la republica jacobina francesa, o de l’interior ?

Se cal recordar que lo pichon qu’es al cap de G-20 es Nicolas Sárközy, l’avocat-agéncia-de-viatge de Neuilly/Seine.

UMP-NC Hypocrisies for Holidays AJE 090211

L’imatge de França èrta pas bona, ara es sa diplomacia qu’es tocada ; e sembla que an donat un fren a tota l’expression d’aiçò dins los mèdias parisencs. An dich la òla sul fait. La manipulacion es talament clara. Mas me semblaz important de veire que la diplomacia francesa es clarament tocada, èra l’òrt del president ; es lo borbièr del president ara, es el que l’a volgut aital.

MAM e Fillon pòdon pas demissionar, car Nicolas Sárközy a tanben viatjat sul budgecte d’autres Estats de la region sud de la mar nòstra. Mas nos podèm questionar tanben sobre las vacanças dins l’Estat francés, vist las mesuras de seguritat qu’an la costuma de prendre per totes los desplaçaments. Las mesuras de securitat sembla fòrça a las mesuras presa per interdire las manifestacions dissabte en Argièr. L’exportacion per Tunísia es estada tardiva, per Argèria èra jà faita ; e lo material de repression es europèu.

MAM, Ollier, Fillon e Sárközy son pus lo VRP ideal per las entrepresas francesas per l’exportacion. Bolloré –el qu’es implantat fört en Africa- zo auriá degut preveire quora a arcuelhit sul seu iòt personal en Mar Nòstra, suls costats de Malta, lo diluns de son eleccion de vòstra president UMP-NC.

«d’abord le français» se crida a Quebèc, sembla que l’afar lingüistica fosquèsse tanben mal partida per la francofonia, suls camins de sosten a las dictaturas, e lo concèrt dels Estats de la Mar Nòstra, talament presat per Nicolas Sárközy e los socialistas catalans, mal biaissuda fins ara, sembla enterrada dincal aprosmat president jacobin francés. Es que podèm pas veire se los poders de las regions costièras de la Mar Nòstra podriá pas prendre lo relai diplomatic de las incompeténcias jacobinas ?

E benlèu plaçar lo francés en segonda zòna diplomatica.

ALGERIE Bouteflikéont partètz en vacanças 

Collaboracion : - Non, non, pas en Dordonha !

Independentistas perigordins : – sí, sí en Perigòrd !! Nos volèm liberar, tanben.

E de sorgas diplomaticas francesas, donc segur de segur, podèm afortir que ….

MAM demanda a l'UNESCO que la cosina basca dintrèsse al patrimòni mondial de l'umanitat diplomatica

cosina basca

Una maniera per èla de far oblidar los seus errors ambé las «ancianas» colonias, dichas d’oltra-mar, e las colonias dedins-mar e d’oltra-mar departamentalizadas, sul continent europèu, al sud del sant Estat centralista francés, Lemosin per exemple. D’autres Internautas, m’an explicat qu’èra a donar sorgas seguras e donc diplomaticas francesas, per una banda d’extremistas d’esquèrra dins las espicariás arabas de l’Iscla-de-França a l’Auvernhat de servici al govèrn UMP-NC, per frenar lo desvolopament economic e ajudar Conforama per sortir benefici per la familha Trebalsi e sa retirada forçada en Aràbia Saodita (un Estat que lo còst de la vida es important, pels retirats, vist que los nòstres europèus i van pas ostalejar ambe las pensions pichonas).