arcuèlh

dimarts, de setembre 27, 2011

Jean-Pierre Bel, un Occitan al cap del Sénat ?

Los comunicats de sosten arríban quaisment d’en pertot en Occitània, l’occitan Jean-Pierre Bel serà candidat al cap del Sénat.

occitan al cap del Sénat

La seuna fòto es pas encara arribada a wikipedia, mas las colors catalanas sí, colors que son tanben las colors del Comtat de Fois, de Provènça, de totas las tèrras occitanas qu’an agut ligams ambe la futura nacion catalana de uèi.

Tròp cuentat aquesta setmana, per zo contactar, veirèm al fial de las sesilhas novèlas quina tòca lo Sénat podrà donar a la lenga occitana, abans las eleccions de 2012. D’ara enlà, Jean-Pierre Bel es convidat a la manifestacion del 31 de març a Tolosa, per la lenga occitana.

Pel moment lo Conselh Regional de Miègdi-Pirinèus confirma la presentacion de l’enquèsta lingüistica sul tèma de l’occitan :

anóncia d'una conferéncia de premsa occitan

L’Arièja es lo departament que demanda lo mai aquela politica lingüistica talament demandada pels Occitanistas dempuèi cinquantas annadas.

Jean-Pierre Bel es d’Arièja, donc OCCITAN.

Tot Occitan o Tota Occitana non podrà qu’èstre content de l’arribada d’un Occitan al cap de l’Estat francés ; perqué ? Perqué caldrà far bolegar las causas a prepaus de l’occitan, caldrà segotir los Parisencs e las Parisencas.

Es tanben normal qu’un Occitan arribèsse per l’esquèrra al Sénat, vist que lo contengent d’elegits locals d’esquèrra es uniformament del “Sud-Ouest”, coma díson los Parisencs.

Podèm pantaissar que lo prochèn president fosquèsse tanben de “Sud-Ouest”, del nòrd del “Sud-Ouest”, de Lemosin o, del Sud, Gasconha ? Podèm pantaissar que serà del ‘Sud-Ouest” mai a l’Èst, d’Occitània, l’aprosmat president de l’Assemblée Nationale, de Provènça o del Dalfinat o Auvernhe ?

Occitània seriá alara al poder a París, LOS OCCITANS E LAS OCCITANAS seràn capables de donar la dignitat que cal a l’occitan ? Es que zo pòdon explicar abans las eleccions, seriá plan.

occitan dreits Euròpa