arcuèlh

dilluns, de setembre 26, 2011

Nicolas Sarkozy demission !

Es la exclamacion qu’entendrèm pas de las bocas dels UMP-NC al govèrn actualament. Perqué ? Perqué la plaça es bona e la partidocracia UMP-NC es pas capable de lor tornar la plaça. e çaquelà, seriá una bona estratègia per ganhar en 2012, ambe los meteisses UMP-NC al govèrn.

enquèsta Internet Sud-Ouest

Mas concretament, del punt de vista estratègic, una demission de Nicolas Sarkozy seriá un polit còp dins l’esquina de las ‘primaires’ socialistas, avançariá la presidenciala e rendriá lo vòt al Sénat mai crusial per la cadièra magèra. Los socialistas an pas de candidat pel moment, e l’enjòc seriá de ganhar per l’UMP-NC, tot sembla dins lo ment UMP-NC plan clavar : avèm perdut per 2012. Se lo Sénat es per un socialista al cap, serà tanben per l’interim en esperar lo jorn de l’eleccion, aurián aital un candidat UMP –perqué pas Nicolas Sarkozy- dins l’oposicion al govèrn installat dincal jorn de l’eleccion.

O considèri aital, perqué ai jà entendut un membre del govèrn, pareis qu’es primièr sinistre, explicar que la campanha electorala presidenciala debutava ara. Coma cada frasa del triste sinistre primièr, es una frasa que nòta pas que lo president a pas encara demissionat. S’èra lo cas, se podriá aital considerar que la campanha es lançada, sense sa demission avèm pas de campanha, ambe las bolegadissas presidencialas, mas bolegar es pas agir. Los pòbles de fRANÇA l’an vist. 2012 s’anoncia mal pel l’UMP-NC. Lo còp mediatic de la rompadura serà impossible aqueste còp.

sénille Sénet