arcuèlh

divendres, de setembre 02, 2011

UMP : l’umor al quotidian politic

L’umor ne cal, ne cal fòrça e l’UMP trabalhar fòça per nos fa ganhar mens e per nos i botar un pauc d’umor de cada jorn ; l’UMP es fòrt de ne prepausar un pauc cada jorn. Uèi nos fan saber que son proteccionistas… Nos fan saber aiçò en tèrra de votacion FN, pas a Neuilly/Seine que los amics del Fouquet’s son pas brica informats d’aqueste linha del projecte dels deputats UMP de Lengadòc, non en tèrra de Lengadòc, especializada en replegament nacionalista francés, en adobament del nacionalisme francés republican e d’extension variadoira, que se replega pauc a pauc sobre la capitala santa, pron elonhada de las seunas realitats politicas e economicas lengadocianas.

E l’UMP local nos prepausa lo proteccionisme, seriosament. Es aquò qu’es amusent.

Portada Midi Libre Web

Per astre, lo minitel es acabat, e Internet existís, alara podrèm informar los caps-d’entrepresas que son portadors de malegas de bilhets, e de mercat mondial, que lo camin de la Confederacion Helvetica es encara obèrt, e que quora los deputats UMP de Lengadòc seràn al poder, zo van barrar.

Qué ?

I a un piòt de ciutadan francés, maissanta mirga, que m’aviza d’una causa : los deputats UMP de Lengadòc son al poder actualament ambe lo govèrn de Nicolas Sárközy… dempuèi 10 annadas, al mens.

La mirga se questiona tanben : mas coma faràn per explicar aiçò al govèrn alemand ? La maissanta mirga m’esplica que zo faràn ambe los toristas que venon regularament sobre la còsta de Narbona en tren especial, en tornar portaràn la bona novèla UMP de Lengadòc. L’an que ven i aurà proteccionisme per venir en vacanças, la maissanta bèstia.

L’UMP Lengadòc pratica l’umor de faiçon especiala.

Es lo FN qu’es content d’aver una linha de mai de comun ambe lo programa UMP novèl, o ancian ; sèm un pauc perdut dins aquel programas de darrièra borra. Es Georges frêche qu’an rason : los electors son cons en Lengadòc, pron cons per votar per cons proteccionistas ?

L’article en referéncia es aquí dessota :

Midi Libre presenta la novèla politica de l'UMP en Lengadòc

Remarcarèm la causida fotografica de Midi Libre. Amusenta tanben. E vist la fòto, i an pas cresegut una minuta, tanpauc.

Per l’article que los foncionaris de l’eleccion presidenciala UMP, vos conselhi de legir lo darrièr numèro de BOOKS, es encara en quiòsque… se la CGT l’a plan distribuat, dins totes los quiòsques (soi segur que ne devètz dobtar totparier). Puèi coma soi gente, l’article que vos cal legir aviat, l’ai jà agut plaçat dins lo meu tractament redaccional sobre aqueste blòg. Los foncionaris de las eleccions son pas bons dins la recèrca d’informacion abans d’escriure los programas dels elegits UMP lengadocians en matièra economica.

-°-

Una idèa recuperabla per L’UMPUnser Land zo dona : una constitucion per Occitània, Elsaß, Breizh, Catalunya, Euskadi, etc.

Unser Land Elsaß