arcuèlh

dijous, de novembre 17, 2011

Recèrca d’argent public mal emplegada …

Lo problèma de l'emplec de l'argent public es grandament pausat per l'UMP-NC, mas pas ont zo cal pausar ? Sèm segur que l'armada francesa actuala es una necessitat ? Sèm segur que crompar un rafale dona emplec, a minjar als caumaires actuals, o mai que donar d'emplecs pel reclassament de las descas e per fabricar enèrgia alternativa netas ?

Lo taus d'imposicion en fRANÇA es elevat ( le petit pucet est listé ! comme un grand …), mas lo problèma es pas aiçò ; lo problèma es l'emplec de l'argent public per causas sense interès plurinacional-nacional, de l'Estat francés e del poder ciutadan actual. Es que sèm pron plan representats per cambiar tot aiçò ? La question se pausa.

estadisticas

Sèm segur que los deputats son al nivèl per verificar las facturas de l’armadas de professionals qu’avèm uèi ?

3,6 % de la moneda publica per un armada francesa : es al mens 1 % que se podriá estauviar, sabi pas quantes miliards aquò pausariá per la reparticion e l’egalitat, mas soi segur qu’aiçò agradariá al sistèma per zo melhorar en temps de crisi.

Vist lo percentatge e la quantitat de populacion que sèm en fRANÇA, i a un problèma d’eficacetat de l’argent public dedins l’armada francesa, tanben.

-°-

Maurici Andrieu Maurici Andrieu èra estat lo productor del programa Viure Al País de France Télévision a Tolosa-La-Cepièra, pendent mai de vint annadas. Èra comediant de la Comèdia Tolzana, creador de l’associacion d’animacion teatrala.

France 3 prepausa un comunicat cortet e sul site Internet.

complement de comunicat : La ceremònia se debanarà lo divendres 18 de novembre de matin a 10h, a la glèisa de l'Imaculada Concepcion del Faubourg Bonafe (a Tolosa).
L'enterrament a Brandonet (prèp de Vilafranca de Roèrgue, Avairon), lo divendres de tantòst, a 15h30
.