arcuèlh

dissabte, d’agost 03, 2013

Tèxte FB contra Raphaël, comentat

Soi tanben sobre FB, e recebi sovent tèxte nacionalista francés, aquel que pensa que lo seu expansionisme deuriá èstre un modèl per la planèta sancièra. Aquel tèxte es ara comentat, dins aquel bilhet, cort e simplàs.

nacionalisme francés 6

Es pietat qu’aquel tèxte veïculat per una populacion inocenta e francesa, mas qu’a pas encara comprès la diferéncia entre la ciutadanetat e la nacionalitat, entre lo juridic e l’antropologic. Mas cal dire qu’es França, i a una populacion que la ciutadanetat es la nacionalitat, es la nacion francesa e de lenge francesa (per mantunas generacions) ! Es la populacion qu’a pas cap problèma per l’expansionisme parisenc, expansionisme lingüistic, qu’accepta l’idèa alemanda que Belfòrt es pas alsaciana… e donc que ne fan un departament pichonèl sense cap pensada de la seuna inutilitat.

Es pietadós l’ignorança en França dels conceptes meteisses que los pòbles de França, e una casta d’intellectuals, an bastit e imposat, sense realament informar los pòbles concernits, e dins un sistèma que l’Éducation Nationale frena totas las informacions sul tèma, ambe l’ajuda de la casta partidocrata al poder alternativament.

Me sembla qu’aquel tèxte contra Raphaël me farà estimar Raphaël… Es la pròva que Raphaël pòt tanben convéncer sense saber, o sense cantar !

darrièra causa, Joana dita d’Arc es un fantasme del nacionalisme francés, la cremar en Normandia (Estat independent a l’epòca) èra causa normala e del dreit comun de Normandia, sembla fòrt a çò que los Estat-Units vòlon far contra foncionaris seus al XXIen sègle.

Raphaël

Aquel tèxte contra Raphaël es de pan blanc per contrar lo nacionalisme francés.

pan alsacian