arcuèlh

dissabte, d’agost 13, 2011

La poralhera de Lapèira a Jurançon

A l’endreit lo patron Jean-Bernard Larrieu explica als Franceses coma cal prononciar, es un endreit pedagogic. Es mai aisit pels Angleses, o Bascos, o Aragoneses, o Navarreses, o Catalans, etc… PORALHERA, vos daissi imatginar de quina manièra un Francés podrà prononciar.

S’acaba de bastir un endreit que pòdi sul pic recomandar, es un endreit d’arcuèlh de gropes per acompanhar una visita dels melhors vins de Jurançon, aquí n’i un, e per poder trabalhar. Coma soi segur que lo minjar e lo beure i seràn mai que de granda qualitat, vos pòdi sul pic explicar qu’es l’endreit que fauta a l’occitanisme per trabalhar sul tèma de l’argumentacion occitana, sul tèma de viure en Occitània, per parlar politica e platussar a plaser, dins un endreit meravilhós.

Lapeyre

Un endreit d’aquesta qualitat fautava en Occitània, un endreit que s’i parla la lenga e qu’i fauta pas d’arguments per explicar qu’es un luòc de promocion e de defensa de l’occitan.

Per la qualitat del vin, ai pus res a escriure, d’autres l’an jà fait dins mantunas lengas mondialas. E tot lo mitan occitan de Bearn sap ont cal aver de vin de qualitat dempuèi mai de trenta annadas.

Lo clòs Lapeyre es l’endreit recomandable.