arcuèlh

dimarts, d’agost 16, 2011

Question : quin es lo projecte economic dels socialistas franceses

Avèm lo projecte de Ségolène Royal, presentat recentament sobre aquel blòg, per un bilhet. En resumit es una politica ligada a las entrepresas de produccion, tot en servar lo poder economic per gardar la territorializacion dels emplecs. Sembla polit.

Mas sul pic, ai en man la descripcion de la politica del president del Conselh General de las Lanas,Henri Emmanuelli (departament numerotat 40 pels Franceses) :

politica economica dels socialistas

Sembla que la politica socialistas fosquèsse diferenciada dedins lo triangle entre Dordonha, Adorn e Erçe … productivista classica, e anciana, ambé las consequéncias que sabèm uèi sobre las deslocalizacions… e la politicas del Abertzale e de Ségolène Royal. Mas al poder : quina serà la politica dels socialistas ? Ai sempre un dobte bèl. Mas me podetz dire perqué ?

Aquesta politica d’expansion de las zònas comercialas, ambe bais còst salarial, ambe gròs capital pel comèrç, maissanta resorga d’emplec, e desplaçaments de granda dimension, l’avèm al sud de Tolosa ambe la zòna de Nalhon ! La zòna es estada decidida pels socialistas de Nauta-Garona, recentament. En Agen en Òlt-e-Garona, es Boers/Boé, al Sud d’Agen qu’a aplicat la metessa politica, e e minjar l’ensemble de las tèrras lauradoiras de la Val de Garona al entorn d’Agen, parier per Marmanda. l’agrandiment desmesurat de Tolosa (zòna geografica autanplan granda que París per 10 milions de mens d’abitants) es en partida la consequéncia de las incompeténcias UDR-RPR-UDF-UMP sul tèma en centre ciutat e de las responsa socialisats en banlègas. L’agrandiment de Montpelhièr es la logica d’Henri Emmanuelli… Es que los de Montpelhièr i vívon melhor ? Sembla que son a la vista dels accidents qu’i a sobre l’autorota unica que traversa la conurbanitat. E a Marselha s’i mescla una faiçon de governar que sembla èstre pus prèp del sistèma mafiós que de quicòm mai.

Lo republicanista Henri Emmanuelli (ancian banquièr, ambe lo desvolopament duradièr) o Ségolène Royal (de formacion militara e ambe una imatge volontarista d’ecologisme) ? Caldrà un jorn la clartat al Parti Socialite ?

Pensi, ara, que totes las coorporacions de l’Estat francés l’espèran aquel esclariment, quitament los pòbles sotmetuts an mestièr d’o saber, a quina salça nos vòlon far participar per la cosinar ?

E uèi, dimècres, sul FB oficial d’en Henri Emmanuelli, una pichona nòta qu’explica qu’Henri Emmanuelli s’aucupa d’ecologia :

Henri Emmanuelli