arcuèlh

dimecres, d’agost 10, 2011

L’ineficacetat UMP-NC es realitat

Recentament la SNCF a daissat sul costat de la linha de camin de fèrre una inscripcion an grand, èra a Los Sarrasins en Tarn-e-Garona : «Grèce, Espagne, le déficit sont ceux des socialos !» es una manièra publica de manipular l’informacion, amai de TF1 o Le Figaro, o Le Parisien, o Jacques Myard convidat per las antenas de Radio France.

Los Sarrasins, la ciutat carcinòla del Sud es plan coneguda coma la ciutat de l’armada francesa en Tarn-e-Garona. I a segurament cap d’astrada, la mala informacion sembla èstre lo contengut de totes los servicis de l’Estat francés. Sembla, donc, qu’un deficit se fabrica simplament aital, ambe un govèrn en plaça dempuèi 3 annadas per Grècia. Es oblidar que Grècia es estada governada tanben per la dreita, coma Espanha pel PP.

Puèi dins aquel signal d’una urgéncia tota militara e extremista, se podrà notar l’oblidança importanta : coma explicar lo deficit d’Itàlia ? Ambe un govèrn plaçat per Berlusconi e ambe l’ajuda de la Liga Lombarda, e l’ancian partit d’extrèma-dreita devengut respectable al fur e a mesura de sa participacion a un govèrn de coalicion.

Nos podèm questionar sul biais de presentar l’actualitat de faiçon propangandista, d’un territòri sensibla a la pensada militara francesa, en Occitània coma un aulor d’aucupacion de las mentalitats politicas. La dreita francesa es nacionalista e donc, dins lo motle de l’excepcion culturala francesa, e sabetz qu’es aquò l’excepcion culturala francesa : l’ignorança !

L’ignorança francesa es entretenguda pels mèdias, per l’armada e per la dreita francesa ; aital avetz entendut un sol mèdia francés explicar aiçò :

camions transversan França ElPeriódico 100711

Espanha exigís de França, lo son govèrn UMP-NC e la seuna administracion policiària centralista francesa, que se protegíscan los camions que travèrsan lo territòri de gestion del poder parisenc. E sembla que las causas fosquèssen pas brica normala per la securitat dels camions. I aurà segurament lèu un discors d’en Nicolas Sárközy sul tèma …

Avèm aital una descripcion de l’ineficacetat, non pas de la polícia qu’es pas ela que fa la reparticion dels efectius, mas del govèrn (ministre de l’interior) e del seu president qu’a mai mestièr de garda del còrs santificat de sa presidéncia, que non pas d’assegurar la securitat sobre las autorotas francesas. La politica francesa, actualament UMP-NC, es desvalorisada o qualificabla d’ineficaça per la realitat de cada jorn, criticas lançadas pels Europèus que travèrsan l’Estat jacobin francés.

Es que caldrà per aver la securitat sobre las rotas, enlevar lo poder de polícia al govèrn central, coma los Mossos d’esquadra en Catalonha ?

De mai, l’intoxicacion mediatica fonciona plan per aquel govèrn, perqué lo sistèma jornalistic sembla èstre en vacanças etèrnas quora i a un govèrn central UMP-NC.

Gaitatz lo comunicat de Martin Malvy sul tèma de las finanças de l’Estat francés, e del darrièr discors ipocrit d’en Nicolas Sárközy :

Comunicat de premsa de Martin Malvy 100711

L’UMP-NC, coma sa capolièra regionala, la santa de Montalban, pòrta pas los braçes crotzats cada jorn, es aquí per aumentar los deficits, un pauc coma en Itàlia, Grècia, Espanha o Portugal (Barroso èra un govèrn de dreita abans l’arribada de l’esquèrra socialista, e lo deficit aquí tanben èra de la dreita).

L’UMP-NC es la manipulacion de l’opinion [un pauc a l’imatge del Général De Gaulle que dirà ‘vive le Québec libre’ e que farà empresonar los militants bretons que diràn en còpia ‘Vive la Bretanha libre’], manipulacion ambe una man sobre los sistèmas mediatics que los Franceses pòdon ausir, o que supòrta sense saber realament ne fa la critica. Divendres passat alara que totas la premsa parlava de l’afar Tapie-Lagarda e lo FMI (ai agut an mans, La Croix, Le Monde, Les Échos, France Soir, Sud-Ouest), la television (publica e privada) parlava del crac financièr [en oblidar que se la borsa baissa, la tendéncia es que tornarà pujar, mas l’objectiu dels mèdias es pas de nos far páur al maxímum per engolir melhor la politica de los que son al govèrn, me recòrdi Montant qu’esplicava que lo liberalisme èra la solucion, un pauc coma Ronald Reagan, el tanben cavèt lo deficit del E.U.A.N. ambe la familha conservatriça Bush e las loras guèrras]… e sonque del crack pendent vint minutas del jornal del 20 oras o del 13 oras. En oblidar tot de l’afar de Lagarda-Tapie-FMI ! Estranh non ? Cal tornar explicar que Christine Lagarda es estada ministra de l’economia d’un govèrn UMP-NC, al poder actualament dempuèi la sortida de François Mitterrand, aquò farà quasiment lèu vint annadas.

Aquò farà mai de vint annadas que l’UMP-NC al poder, son pas a se crotzar los braçes coma la santa de Montalban en campnha electorala, son a cavar los deficits, en règla generala, pels amics monopolistics installats al moment de las privatizacion UMP-NC-Socialistas-Liberals, e a manipular l’opnion ambe las sortida del sant president acompanhat dels efectius de polícia que caldriá sobre las autorotas per prezar la securitat dels Europèus.

L’ineficacetat UMP-NC es realitat e còsta car a Occitània, mas i podèm res car lo sistèma politica actuals, sotmetut a París, ajuda pas per aver poders separats e eficaçes per Occitània.

PS : e i a benlèu quicòm de mai important que l’ineficacetat del sistèma partidocrata nacionalista francés, gaitatz en Somalia.

Portada LaCroix 05 août 2011