arcuèlh

dilluns, d’agost 01, 2011

Josep-Lluís Carod-Robira un avocat per la dignitat de l’occitan

Se publica a Barcelona un article pron important per la defensa de l’occitan, atacat per las institucions madrilencas, pel govèrn centralista e borbonic. S’espèra aquí los comunicats de protestacion del Partit Occitan, del Partit de la Nacion Occitana e de Libertat.

Legissètz o picatz sul ligam :

La Formigueta Aranesa Carod-Robira AVUI 310711

Aquel article se podriá tanben signat pel preisdent de l’IOE, del Felibrige, los directors de totas las institucions occitanas, del tèma musical a lingüistic, o quitament universitària.

Uèi s’espèra en Aran una solidaritat pan-occitana. Mas quitament sense Aran farà batèsta per sa lenga, ne soi convençut.

La setmana passada a L’Estivada, Patric Roux li donava una assegurança de reconeissença de l’òbra complida en Aran per la dignitat lingüistica, Madrid al meteis temps atacava l’occitan d’Aran, la formigueta aranesa.

Lo 31 de març 2012 a Tolosa (entre Lengadòc e Gasconha), serà tanben per Aran e sa lenga, per mandar un messatge a Madrid, so podriam far ambe los sièis sortidas d’avions qu’avèm cada jorn per l’aeropòrt de Blanhac… un messatge podriá èstre fisicament mandar a Madriz. Las televisions de COPE o TVE son convidadas per filmar la revendicacion de solidaritat ambe Aran. Lo 31 de març es un dissabte e benlèu tanben i podriam anar manifestar en seguida en Aran per sa lenga, lo camin per i anar es conegut e cort dempuèi Tolosa ?

-°-

HestivOc 2011