arcuèlh

dimecres, d’agost 01, 2012

Rodés pel fun, se multiplicarà sovent aital ?

A Jerusalèm, es lo Cris que multiplicava los pans, a Rodés son los socialistas que multiplícan los cans. S’espèra çaquelà una politica ontologica a la comuna de Rodés e del Grand Rodés per l’occitan, una visibilitat reala de la lenga, senon de qu"’es util de tornar annadas aprèp annadas per probar que l’occitanisme pòt portar clients ?

S’espèra un bus que parlèsse occitan (e a gratís pels volontaris de L’Estivada), s’espèra una signaletica occitana (al moment dels cambiaments de signaletica, per la novèla), s’espèra unes musèus en occitan (pel novèl musèu e pels vièlhs), s’espèra un ofici de torisme en occitan e catalan, s’espèra sempre ! Es que los occitanistas seràn pron pècs longtemps sul tèma ?

A Rodés, annadas aprèp annadas de L’Estivada, res non cámbia per la lenga occitana, es l’ostracisme regular, visibilitat nulla, abséncia d’emplec public, abséncia de present en carga non subvencionada, levat per la construccion, aquí òc fonciona...

multiplicacion dels cans RodésNovèl musèu de Rodés es pas previst qu'en francés.Occitània en francés a Rodésfenaille Rodés 2012Lenga nòstra parlada

E emplegada per las autoritats localas, alara a Rodés es pas brica lo cas ! Rodés li agrada plan L’Estivada, perqué fabrica clients d’estiu (n’an gaire), mal pel messatge e la practica del messatge de la lenga occitana (messatge que deurà èstre sempre de dich de dubertura), es ZÈRO !

Bananas pels indigènas

De la politica per l’occitan a Rodés ne podèm far la conclusion simplassa, coma lo rei d’Occitània, o en sa companhiá, caldrà dormir coma los elegits de Rodés, benlèu…. quora far calor !

bona nuèch 8

Bona nuèch Rodés e bona chifra d’afar !

De còp val melhor anar a Hestiv’Òc per veire l’evolucion grandassa dels elegits, en plublic sábon emplegar la lenga e la lenga apareis pauc a pauc a Pau :

Hestiv'Òc 2012

Rodés o Pau, totes dos socialistas al cap, i a pas fòto, val melhor Pau que Rodés. Se cal demandar perqué ? E çaquelà l’accumulacion de subvencions inter-regionalas podriá melhorar las causas, non ?

La question se pausa clarament, e pas un mèdia present l’aurà pausada… es pas l’accumulacion dels mèdias qu’ajuda a melhor saber se l’occitan puja dins lo seu emplec. Una ministra passa a Rodés, pas una question sobre la lei de l’occitan al parlament francés, nimai als elegits locals de saber de quina manièra faràn per un emplec public de la lenga, alara los militant locals son forçats de cridar a una manifestacion pan-occitana :

IMG02802-20120727-0801

Es utile d’anar a Rodés en massa se sabèm qu’es jà pel fun, o per probar que los elegits ajúdan a aumentar las chifras d’afar dels restaurants e òtels sense far res dins l’emplec de l’occitan ?