arcuèlh

dimarts, de juliol 31, 2012

Feliciti La Dépêche per aquel editorial.

editorial la DDM fòra nòrma

Soi segur ara que La Dépêche seguirà ambe l’interès que cal la manifestacion nacionala catalana del 11 de setembre venent.

E benlèu tanben la manifestacion occitanò-catalana de la Pujada del Pòrt de Salau ambe un mandat especial, la fasèm dempuèi 25 annadas, amerita un polit article, sus plaça !

Se La Dépêche contunha aital, me vau abonar !

Aquel editorial es estat sul pic remarcat per las redaccions catalanas, per exemple Vilaweb.cat. Lo Jornalet, per contra, a pas encara legit l’editorial de La Dépêche, per contra fòrça sobre un «detalh» republican pron costumièr, l’amagament de las accions del parlament parisenc.

Cal çaquelà encara un còp felicitar La Dépêche per non pas tombar dins la trapèla de l’universitat de Madrid, per exemple coma dins aquel article de Midi Libre, un soma de faussetats.

Image (27)chifras de l'engana espanhòla en Catalonha

L’Estat espanhòl engana Catalonha, la nacion, e la premsa francesa se fa enganar per las universitats espanhòlas… e recopiant las donadas prepausadas, quí o dirà dins un editorial per Midi Libre, L’indépendant, La Dépêche, Sud-Ouest, La provence, Centre presse, La Marseillaise, Nice Matin, Corse Matin, Le dauphiné, Le Progrès, La Montagne, Le Populaire, L’Écho du Centre, La république des Pyrénées, L’Éclair, Le Petit Bleu, Le Petit Journal, L’Hérault Le Jour, Vaucluse Matin, Le telegramme, Ouest-France, L’alsace, la DNA, La Voix du Nord. Qui gausarà l’escriure ?

despesna de cada comunautats en Espanhadeficit explicats Catalonha - Espanhacomplement pel Midi Libreportada de LaVanguardia