arcuèlh

divendres, de juliol 27, 2012

Question de Lenga a Rodés

La tecnocracia de l’administracion de la ciutat roergata a creat aquel document :

IMG02731-20120725-1151

Es çaquelà una causa que professionals de la venda dels produïts de Roergue NON sábon oblidar, aqueles tecnicians de la politicas e de la seuna organizacion publica, els, sábon oblidar mantunas errors de la tecnocracia franchimanda, la bonapartista que fabrica la gestion de las autoritats localas ; l’anglés es lenga de comunicacion, la diglosia d’impausicion economica es una causa que l’occitanisme a assajat de melhor far entendre e que la tecnocracia administrativa e publica d’aquela Occitània sembla aver oblidat, se limitant al sistèma de las pensadas culturalas…..

Sobre l’Estivada, çaquelà, los productors de bedèls o an pas doblidat e o an sabut far saber sobre totes los supòrts en estauviar la moneda publica.

IMG02733-20120725-1155

De quina manièra podèm responsabilizar lo personnal politica, en respectar l’identitat lingüistica del país nòstre ; la question es duberta…

La visibilitat lingüistica de Rodés es puslèu fosca ; aital los noms de carrièra son encara de renovela e soi segur que digun a pensat de los plaçar ambe la lenga del país per las novèlas.

IMG02796-20120727-0743

L’Estivada a passat lo cap de l’adolecéncia, es que podriá ajudar d’aver Rodés dins sa lenga istorica ?

Cal remarcar que pendent l’inauguracion lo conselhièr regional socialista Mateu, a donat la via de seguir. Car per els, la signaletica es un element màger de la via del país. L’informacion sembla aver agut de mal de pujar dinca Rodés, e de sortir l’occitan de la sola vision culturalista de las causas.

Vous savez, amics socialistas de Rodés, les socialistes de Montpelhièr m’inspire !

Se sembla oblidar a Rodés que l’occitan es lenga de comunicacion, per totes/as ! Perqué los immigrat del nòrd (fRANÇA) podrián pas capitar d’entendre e de parlar occitan ?