arcuèlh

divendres, de juliol 27, 2012

Aligòt, Aligöt, AligØt, a Rodés ….

Soi a l’Estivada 2012, e coma es degut ai debutat per un aligòt dins un restaurant de la vila. Me sembla normal de saber de quina manièra los aligòts son normalament servits ; non pensatz pas vosautres que cal testat e tastat lo «minjar barbars» lo mai acostumat de Roergue.

IMG02720-20120724-1337

La presentacion es bona, lo servici del personal tanben, aviat serai servit. Mas al nivèla quantitat e qualitat es luènh de vóler los 13 € qu’aurai de pagar.

Lo restaurant es aquel de la plaça de la glèisa de Rodés, prèp del terminal de bus, linha A e B, e C (me sembla.

Me podètz explicar perqué val melhor aver una salciça de Tolosa de Loucheben (pron elonhat dels luòcs de produccions, elonhat clarament del Roergue !

De mai lo restaurantur e novèl proprietari caita de m’explicar que la salsiça pichona arriba del carnissièr vesin ; èra mal cuècha, Cal dire que èra pichona e donc benlèu pas a la bona dimension de la cosina.

E vos pòdi assegurar que val melhor tastat los produits locals al restaurant collectiu de l’Estivada, un grnad succès de l’Estivada que se debana a Tolosa, uèi.

Totes ;los productors locals son concernits e presents per defendre clarament e en fàcia del client la qualitat de la cosina de Roergue ; benlèu que lor cal far un passatge dins aquel restaurant del … Pargue.