arcuèlh

dilluns, de juliol 30, 2012

Del president al rei, Occitània viurà !

E la fòto que caliá pas mancar a L'Estivada 2012, la fòto de l'ancian president de la republica federala occitana e lo novèl rei d'Occitània. Josiana Ubaud a remarcat qu'es un sistèma masclista e me mandèt jà un sms per avertir que las causas deurián cambiar, cal esperar que lo novèl rei passèsse la man, e .... sabèm pas tot d’el mas es dangierosament adicte de vins occitans, donc pensam que sa vida se perlongarà dinca L'Estivada 2050.

rei e president

E lo president a pas capitat d’aver una republica independenta, perqué portava pas lo berret, causa essenciala per un bon democrata ; donc lo novèl rei a decidit cambiar aiçò, lo portarà sempre e tanben crearà la seuna armada, parier que lo princi nègre anirà suls camps batalhèrs convéncer la populaça franchimanda que nos cal daissar en patz.

Son informacions sortidas de la ròda de premsa donada a Rodés lo 29 de julh dins un restaurant tengut segret, informacion de primièra man (sense cap de dangièr per la populacion foncionariala occitana), podèm dire qu’èra un Rioja d’Euskadi que l’a acompanhada, e avèm parlat de tot aiçò abans de ne beure.

Lo passatge del president al rei es pas estat complicat, çò que l’es estat es que lo president devenguèsse pas dictador e puèi rei. Vesèm aital qu’encara un còp Occitània se destria per la qualitat de sa democracia.