arcuèlh

dimecres, de juliol 11, 2012

Los dessenhs libertaris contra lo parlamentarisme : es causa gaire novèla…

Es gaire estonant que la frequéncia dels dessenhs libertaris aumenta quora l’esquèrra socialdemocrata arriba al poder ? Quin ligam i a entre els e la dreita ? Benlèu tot simplament lo concepte que fabriquèt l(‘ideologia del directoire ?

Umor libertari francés

Serà alara bravament complicat, mas l’ideologia del pòble a l’unitat es tanben dins la boca de las doás caras frontistas, la dicha NATIONALE, e l’autra dicha DE GAUCHE. Del FN al FdG i a gaire de mesura non nacionalista dins los dos camps, e donc lo combat d’un melenchon es de recuperar lo vòt dels obrièrs ignorants, e tenguts dins aquela ignorança, qu’aquel nacionalisme-expansionista los a matat a totas las guèrras europèas.

Sempre nos estonèm alara de veire la frequéncia de circulacion dels dessenhs libertaris aumentar, per aver una ipotetica presa de poder del PÒBLE al singular. Aquela frequéncia aumenta de moment que lo poder es de l’esquèrra socialdemocrata.

Mas qu’es aquel pòble al singular ; es evidentament lo que parla francés, perqué ? «-en France on parle français», ideologia etnista, que dins lo cas francés es una ideologia expansionista parisenca, ambe la lenga que lo rei François Ier a faita fabrica segon lo modèl del «chef a toujours raison». Aial en 1992, es un Parlament grandament socialista qu’a votat l’article 2 de la constitucion, article qu’installa pel primièr còp una sola lenga, per escrich, dins la republica pòst 1792. Dins l’argument d’un nacionalista e socialista, d’aqueles que refúsan ambe lo FN, una linha per la lenga flamanda en 2012 al CR del Nòrd-Pas-de-Calais, un nacionalista d’aquel temps, l’edicte de Villers-Cotterêt èra pron per la causida d’una sola lenga, quitament s’avèm cambiat de regime en 1789, per la lenga res a cambiat. Èra un socialista…

Dempuèi l’article 2 es estat emplegat sempre contra la lenga occitana e bretona, coma argument al Conselh Constitucional, e aiçò es la dreita nacionalista francesa que procedís de l’expulsion de la diversitat lingüistica de l’Estat, en negar aital als pòbles istorics e non de lenga francesa de participar la democracia modèl parisenc (es una democracia ?).

Zòna granda dos