arcuèlh

dilluns, d’agost 19, 2013

Concepte desvirat es especialitat nacionalista.

1 / la tecnocracia d'una "comunautat de comunas" fabrica la "musica comunautària", sèm pas luènh del comunautarisme aquí, non ?

Avètz remarcat que lo site es sonque en francés, e donc cal imaginar qu’es una decision clara d’oblidar l’occitan, e la musica occitana (es de dire fabricada en Occitània). An inventat, aquela novèla tecnocracia, la «musica comunatària».

musica comunautària

2 / son nacionalistas d’expansion, mas veson pas la realitat de la fusta qu’es dins l’uèlh que los avuglan.

Son sovent coma mèstre Jourdain que fasiá de pròsa sense saber, mas el zo fan de manièra expansionista, lo nacionalisme …

nacionalisme espanhòl 3british e welsh

Colors del nacionalisme d'expansion République Française

Nationalisme français Qi

2 comentaris:

Danís ha dit...

Adieu,
Sus la premièra imatge, la que critica lo sit de la communautat de communas Corbièras-Minervés, es clar dins lo text qu'es pas la musica qu'es communautari ! Lo Conservaròri de Musica es communautari, es a dire que sa gestion es jos la responsabilitat de la Com de Communes.

A aquel nivel d'interpretacion melhór se callar, pensi. Fas mai de mal que de ben, per aquelas comunicacions.

Unknown ha dit...

Es una error de comunicacion, e donc se cal calar ; se cal pausar la question : quines son los actors publics que fan d'errors talament pichonas (que se caldriá calar, sobre l'error) e que pagam ?
Me sembla que totes avèm lo dreit de s'enganar, quora o fasèm de faiçon privada, mas quora es una causa publica, me sembla que l'error d'aqueste escantilh dèu aver consequéncia, questions, e modificacions.