arcuèlh

dilluns, de setembre 23, 2013

Diversitat electoralista e comunautarista

Dins las informacions d’anuèch avèm la susprèsa de veire que la cargada de mission de la Vila de Bordèu per las relacions internacionalas es autanplan presenta qu’un Kader Arif per las relacions internacionalas (europèas per exemple) dins la comuna de Tolosa.

Avèm aital l’informacion de Bordèu sobre l’elegida sobrecargada de voida dins lo seu agènda de Bordèu ; e sabèm que lo Kader Arif de Tolosa, lo seu agènda èra pas conegut del secretariat qu’aviá a la comuna de Tolosa, per trabalhar normalament per la comuna e las relacions europèas – resulta zèro, es lo Conselh Regional qu’a fait lo trabalh. Jà de l’utilitat de Kader Arif nos èrem questionat aquí.

Lo jornal Sud-Ouest anuèch se questiona sus una elegida de Bordèu ; s’esperava la meteissa causa per la DDM ; podèm esperar !

Diversitat ipocrisica francesa

Ne podèm tirar doás assersions : – lo personal politic es susvelhat per la premsa a Bordèu, lo personal politic es ajudat per la premsa a Tolosa ; – de qué servís la “diversitat”, senon per far calar los militants per non aver dreit de verificar la capacitat del candidat d’èstre a la nautor de sa preséncia comunala per trabalhar los subjectes que li son bailats.

La République française es campiona per destrusir concepte politic utila a la ciutadanetat. E lo personal politic partidocrata ajuda a destrusir pauc a pauc, los conceptes que fan la glòria dels artesans per los botar sul lindal de la escòlas, mas que son simplament una ipocrisia de mai de las institucions francesas. Son sistematicament dins la perversion politica.

Per contra, per conservar lo sistèma, lo comunautarisme es un element de la diversitat, es grandament emplegar per servar lo tot republican francés, l’engana oficiala e parisenca !

diversitat fòto comentada