arcuèlh

dijous, de setembre 12, 2013

Votèron contra l’occitan

Al Parlament Europèu, una proposicion de sosten de las lengas patrimonialas en perilh, es estada votada a la granda majoritat ; avançarà pas grandas causas per las lengas mesprezadas de l’Estat francés, coma sempre per las prepausicions europèas del Parlament Europèu, mas es utile de veire qui a votat contra.

Per èstre clar sul vòt contra l'occitan

Juste en memòria la granda campanha per nos far engolir que Jean-Luc Mélenchon es per las lengas e lo seu ensenhament dins una conferéncia manipulaicon YouTube per la campanha presidenciala 2012, Marie-Joana Verny vos podrà explicar perqué lo seu ase del FdG a votat en companhiá del FN, lo Front de Dreita, del Front Anglés, e de l’UMP lo mai francmaçonic possible … Explica MarridaJoana !

Pels Occitans qu’an encara una fisença a la seuna associacion per defendre los interèsses dels professors d’occitan, la FELCO, vos vòli rassegurar sètz pas los sols inocents que lo jacobinisme d’esquèrra engana. La malfesença d’un gropuscul comunista, jacobin e nacionalista francés, es conegut dempuèi 50 ans a Montpelhièr.

Letra a Mélenchon

Quora i a un vòt Òc per las lengas al Parlament, non vòl dire que los socialistas faràn quicòm per accordar lo vòt ambe l’accion dels socialisats en vila : aital lo sénher Briançon a Tolosa, s’aucupa de la comunicacion mondina e fabrica aital un netejament lingüistic tolzan (magasine especial en setembre, veire www.toulouseinfos.fr d’aquesta setmana), mas vòta pas al Parlament Europèu… pel moment, car sembla que cerca la bona plaça calfada per un Kader Arif, amic de Jospin. E avèm escapat al vòt de Kader Arif, el qu’aviá la costuma dempuèi Conselh General de caçar los militants del POC que afícan una pensada politica encontra lo PSf –raríssim mas a agut d’existar ! El qu’es estat d’una ineficacetat sancièra per la projeccion exteriora de la vila de Tolosa al nivèl europèu, levat pels fraises de visitas del Parlament Europèu que l’an plan ajudat per se passejar e far creire que trabalhava coma deputat europèu.

Perqué aquela lista negativa es importanta ; perqué cal sempre saber qui serà lo que manipula las còrdas per donar los arguments que l’administracion lor agrada, per fòrabandir l’occitan de la via publica. Aital se cal informar sobre els, e verificar que la lista dels arguments negatius se pòdon contrar aisidament, cal simplament aver la costuma e una maleta neuronica granda per los contrar al moment que cal ; son d’una utilitat contrapositiva, contrapausada. Es important d’aver los arguments de l’extrèma-dreita francesa, semblan fòrça als arguments de l’extrèma-dreita espanhòla ; aital lo 11 de setembre avèm poscut veire a Madrid de quin nivèl èran ! Donc cal sortir de l’idèa que l’extrèma-dreita es pas utile a l’occitanisme, es utile car estupida. Lo problèma es sovent los que son autanplan estupids, mas que s’amagan. Aital un deputat europèu que vòta NON, es un deputat visible, que podèm argumentar sempre contra e se los jornalistas èran capables d’enquestar (dobti), anar cercar l’informacion a la sorga provençala d’un Roatta, per saber quin problèma personal aquel trigòssa a prepaus d’aiçò ; alara o demandar sistematicament a tota intervencion publica… E o podriam far per Mélenchon tanben, e sos amics de Montpelhièr.

Estudiants d’occitan a Montpelhièr o endacòm mai, cal causir…son camp ; aquel de la sotmission a l’esquèrra nacionalista francesa, o causir la libertat de pensar. Soi pas segur que per aver un diplòma cal pas aver la sanctificacion divina de la MarridaJoana, puèi parier per aver un pòste ; donc i a plan urgéncia : LA CAL SORTIR !

Etron de fRANCE Mélenchon