arcuèlh

dilluns, de juny 30, 2014

Dobla nacionalitat del FN e dels autres

La definicion de la nacion es aquela del dreit aplicat a las personas que vívon dins lo territòri administratiu francés. Mas aquelas personas devon aver un títol de residéncia europèa o d’oltra-mar, e èstre acceptat per l’ensemble administratiu francés, levat per los que son nascuts sul territòri, coma ieu que refusi d’èstre indicat de «nationalité française», vist que soi de «citoyenneté française» (vòti e respecti las leis) e de nacionalitat occitana (soi nascut en Occitània, gestion République Française. La populacion venguda de l’imperialisme francés son dins un bordèl que sol los balançes reals dels comptes colonialistas franceses podràn far, e es pas per doman.

La nacionalitat del FN es aquela de basa la seuna expression politica nacionalista francesa e d’expansion en Occitània. Es la meteissa nacionalitat del Ernest Renan e del Maurice Barrès, es lo problèma francés de la manipulacion de las definicion de sciéncias politicas, e aiçò dempuèi La Terreur, moment istoric que los pòbles de França an perdut la revolucion contra un sistèma equivalent a lo que La Terreur a installat. La nacionalitat del FN es la nacionalitat que parlan totes los partits franceses, es per aiçò que lo FN es sonque l’experssion extrèma del nacionalisme expansionista francés ; Marine Le Pen explica plan que lo sistèma francés es per assimilar las populacions : vòli veire qu’una sola tèsta que parla francés, «en France on parle français», e la constitucion explica, sonque, dempuèi 1992 que lo vòt dels socialistas es estat primordial, l’article 2 que lo francés es la SOLA lenga de la republica (l’unica lenga vòl dire netejament lingüistic, netejament de la ciutadanetat per forçar los pòbles de França de parlar la lenga de l’administracion, es de l’assimilacion).

Donc, quora crida lo FN sobre aquel tèma :

Dobla nacionalitat

Me sembla que cal protestar, non pas perqué lo sistèma administratiu francés es nacionalista (perqué o seriá pas) e contunha l’assimilacion forçada (expansionisme), mas perqué es encara una engana francesa de non pas aver reglar los balançes (far los comptes reals) de l’imperialisme d’oltra-mar francés, e tanben en Occitània, tèrra d’arcuèlh de las populacions enganadas pels nacionalisme francés d’oltra-mar.

L’idèa de respectar la lei, es una idèa, generosa, que lo FN es pas lo sol partit a demandar, de populacion que la respectaràn jamai, vist que lo sistèma politic francés respecta pas los pòbles, los indigènes (mai de vint ans d’installacion suls territòris annexats dempuèi mai de dos cents ans), o los recents venguts (per rasons politicas francesas e colonialas, o pas).

Lo problèma, ara, es coma se desfar del nacionalisme d’expansion parisenca pertot en França, e tanben de quina manièra explicar aiçò als novèls venguts e que lo sistèma istoric e legal local o pòdon pas conéisser…. vist que fRANÇA e la santa République Française n’an fabrícat l’omertà politica.

Lo FN jòga d’aquela omertà politica, la sedimentacion dels problèmas non resolguts per la santa République Française, fabrica un vòt FN docil e fabricat sus l’umús de l’ignorança politica francesa, de l’extrèma dreita, coma de l’extrèma esquèrra.

Es interessant de veire la situacion de Sarajevo d’abans-ièr per la commemoracion de l’assassinat orquestrat per l’estremista anarquista e sèrb Princip. Las doblas interpretacions de la commemoracion per rapòrt a l’Union Europèa, a l’Euròpa e a las diversitats d’identitat. i a un fum d’anarquistas (modèl CUP) que son e serián estats dins lo camp de Princip, e ara, al XXIen sègle, los nacionalistas sèrbs lo vòlon recuperar… per li donar una explicacion colonialista autriaca (çò qu’èra una realitat tanben, es aquò lo mai grèu problèma : quin balanç ne podèm far, soi pas segur de trobar la solucion). La guèrra 14/18, en seguida, es estada una granda manipulacion dels imperialismes contra d’autres imperialismes ; dins totes los cases, son los pòbles qu’an suportat la guèrra primièra del XXen sègle, jamai los qu’an pensat los conceptes politics que vòlon imposar. Un anarquista, o supausat aital, assassina un capolièr d’un Estat monarquista e federal, la guèrra debuta contra un Estat de Serbia qu’es agressat, e una federacion que se vòl purificatriça d’un legitimisme de govèrn autriaco-ongarés. Los autres imperialismes europèus vendrà a l’ajuda de Serbia, las amistats germanicas ajudaràn l’aligança de l’impèri autriaco-ongarés ambe las poténcias prussiana e turca.

Vesèm a Barcelona, tot l’interès que la CUP a per crimi racista, crimi que cal comdamnar, mas que la CUP assaja d’instrumentalizar.

Dins l’extremisme, la causa primièra es de quina manièra recuperar los mesprezats … Los elegits del FN jògan plan d’aquel discors, levat quora un pòble sotmetut es dins l’airial de poder administratiu francés, aquel expansionista qu’amaga lo seu apartheid lingüistic e republican ; los elegits de la CUP tanben. Los mesprezats son alara sovent los mens aisinats politicament per acarar aquela manipulacion, en Occitània, Aran comprès.

Fins finala, lo FN dèu pensar que la dobla nacionalitat es un pauc coma lo dobla jòc politic ? Res es clar, levat lo biais potencial d’arribar al poder.