arcuèlh

dilluns, de juny 30, 2014

Tolosa : realitats de la gestion UMP-UDI

A Tolosa pauc a pauc la gestion de la vila se fabrica per l’UMP-UDI.

Una fotografia dona la realitat al cap d’un centenars de jorn. Jean-Luc Moudenc s’aucupa de qué ? Lo prinicpal trabalh que lo vesèm far dins lo mèdia es de plaçar un sistèma polic pertot ont li tròba necessitats. Es lo meteis trabalh que Pierre Cohen faguèt en arribar, e pendent un an de poder socialista avèm esperat una politica per la vila.

realitats de la gestion UMP UDI de la vila de Tolosa

Pauc a pauc, se favoriza la veitura, contra los ciclistas ; es vertat que pel ciclisme an segurament pas d’interesses dedins, vist que mantunes son ciclistas motorizats ; los parcatge en centrevila favorizat, las ajuda per aver VTC electrica abandonat, lèu segur la veitura electrica serà ajudada, coma a Bordèu. Benlèu que sábon pas que l’espaci per una veitura es mai important que per un ciclista dins l’espaci urban.

Jà sabèm que Tolosa, municipalitat endeutada, non podrà aver projectes ; es jà una bona causa perqué una gestion UMP-UDI d’aqueles projectes serà una catastròfa taurina. Lo deute de la vila mondina es estat fabricat per 50 ans de gestion dreita (maissanta gestion), e lo PSf a plan ajudat per la darrièra mandatura ; FO jòga dins la vila pel coorporatisme dels foncionaris en plaça, la dreita a ajudat, e l’esquèrra a emplegat mai d’amics.

Per çò que concernís l’occitan, vos pòdi assegurar, ara, que lo programa serà jamai aplicat. L’esquèrra ne vòl pas e fabrica un teatre politic per enganar los ciutadans seus que son contra, la dreita nos fabrica los clubs privats, e interdit de comunicacion per servar l’engana tolzana, e per panar las idèas dels socialistas, o autres militants de passatge.

Tolosa gestion UMp UDI de la vila de Tolosa lògo

Tolosa a ganhat una vila que la gestion es faita, ara, per un club privat que los membres son sortits del meteis establiment escolar tolzan ; la consanguinitat de las idèas ajuda pas brica al renovelament. Caldriá un còp matar lo sant pair mondin e dins l’arèna politica renovelar tot, de tot al tot.

Ieu comprèni perfaitament, que los ciutadans (enganats sempre), a la finala, votèsse FN.

-o-

Endacòm mai :

UMP una gestion catastrofica del partit

Perqué lo sistèma politic francés fabrica talament de candidats de baissa qualitat politica e financièra ? Ai una responsa… mas vos daissa sul canton per la jornada ambe aquela question.

-o-

gestion UMP UDI de Tolosa

-o-

VTC e la solucion lionesa

Enluòc de considerar lo velò coma l’enemic, l’UMP deuriá trapar solucions ont son pas capables de ne trapar per Tolosa.