arcuèlh

diumenge, de juliol 10, 2011

L’aiga tolzana e la ciutadanetat

L’afar amerita un bilhet, perqué sèm dins una situacion que fauta de l’occitan dins la vila de Tolosa, e de ciutadanetat.

Aprèp quinze jorns de fugida, pichona mas contunha, sense cap prevenir los agents municipals, los vesins de la carrièra aquesta an vist arribar dimenge, 15h00/16h00, los agents de l'aiga tolzana, perqué uèi e dimenge ? Ai mandat un messatge aqueste maitin (en occitan) a Toulouse.fr, en bais de pagina sobre contact, en francés tot lo site Internet (zo caldrà un jorn tanben en occitan, e en anglés, e en alemand).

reparacion

Es pas lo primièr còp que pensi a mandar un messatge ciutadan a la comuna de Tolosa, mas sembla que soi lo sol a aver capitat…

Lo primièr e segond còp, ai vist la fugida dins la carrièra e ai volgut telefonar dempuèi mon portable, mas lo 3031 fonciona pa dempuèi mon abonament orgami d’orange.

Çò que m’espanta es que cap vesin de la meuna carrièra aguèsse telefonat dins la setmana passada o dins la setmana d’abans, aquò farà doás setmanas qu’i a fugidas leugièra e contunha d’aiga.

Ai mandat un messatge en lenga occitana, e la responsa es pas estada : vous pouvez nous écrire en français, merci… Es un eveniment que cal festejar (pausarai las colors tolzanas en bais de bilhet).

La pròba que la quita administracion tolzana podrà respondre se la lenga occitana es emplegada e se l’objecte es utile per la collectivitat. Nos podèm rassegurar, alara, i a causòtas que cámbian, pauc a pauc. Cal una administracion locala qu’afiquèsse melhor la ciutadanetat e la lenga occitana, aquò me sembla mai que sinonim.

150px-Blason_Languedoc_svg