arcuèlh

dissabte, de juliol 16, 2011

Qu’es aquò la democracia ?

Dempuèi la “fin del colonialisme” la democracia es un sistèma de governança al servici dels bandits … Dempuèi la fin del sistèma de la casta a la sang blava, la republica es en man de la casta del productivisme francés, “pur e de soca” (pareis).

Podèm assegurar qu’es parier en Occitània.

Escotatz lo programa :

Programa Terre a Terre de France Culture

L’altermondialisme europèu parla de sobeiranetat alimentària, mas concretament es la sobeiranetat dels pòbles sotmetuts qu’es en causa. Es aquò qu’es probat dins aquel programa, un progrmaa que lo sindicat FDSEA-FNSEA-Jeunes_Agriculteurs d’Occitània deuriá escotar en urgéncia. Totas las formacions agricòlas actualas deurián escotar en urgéncia. Lo personal politic de la centralizacion e de la decentrlaizacion tanben, perqué ? Avèm exactament los meteisses fenomèns en Occitània qu’al Malí. Ibrahima Colibalí ne dona la pròba dins lo programa.

Lo famós modèl francés es lo modèl que destrusís Africa, uèi en Occitània ne sèm a vóler zo recuperar la dignitat perduda.

Lo programa es telecargable tota la setmana, e d’escotar en grope, dins los vilatges occitans.

-°-

Coma occitan, soi solidari ambe Eva Joly.

lunetas comentadas drakkarmodèl fallocrata

Lo “Français de souche UMP-NC-ista me fa vomitar, normal vist d’ont son passats per bastir una politica, un castig permanent per Occitània ; entre Fillon e Mitterrand vesi pas de diferéncia :

cagadors mitterrand

-°-

nacionalisme de premsa : Marianne2, setmanari antisarkozista e ideologicament similar que Fillon.

Marianne es nacionalista e militarista