arcuèlh

dimecres, de juliol 20, 2011

Las màfias de las pistòlas s’instállan pertot en Euròpa

Albaneses AVUI 270711

Èra puslèu costumièr d’aver una ataca de veitura als fuòcs de circulacion a Barcelona ; los mossos d’esquadra son acostumat d’aver la lista seriosa de las etnias o colors de pèls per saber quí es supausat aver fait una ataca ; uèi cal clavar tot per circular en automòbil a Barcelona, car son a panar quitament quora sès a menar lo veïcul. Los que son pas estats dins aquelas causas a Barcelona, pòdon pas comprendre, es susprenent.

Uèi la polícia sembla aver arrestat un Albanés dangierós, segon Interpol. Mas al meteis moment aprenèm ambe France Soir que la màfia georgiana ambe una basa a Niça s’installa en Euròpa occidentala, e donc «en Espanha», la dimension d el’ex-sovietica es la dimension de la punt del continent europèu, quitament mai pichonèl ; aprenèm tanben que The News of the World expleitava las sorgas policiàrias de Scotland Yard e quitament las ajudava de créisser...

Portada France SoirMàfia de l'Èst (1)Màfia de l'Èst (3)Màfia de l'Èst (2)Màfia de l'Èst (4)

L’un e l’autre de las nòtas d’informacion son ligats ?

O es simplament un fenomèn de premsa, la polícia a mestièr de comunicar, e alara aiçò es presentat a la premsa qu’a al meteis temps, pron d’espaci –l’estiu- per integrar l’informacion qu’un autre jorn seriá pas publicada ?

Lo guida de l’Euròpa –continent- criminala es esperada, per melhor entendre lo plan mèdia de la polícia e de las màfias, per melhor entendre los movements economics qu’aiçò fabrica, e benlèu cal un indici per preparar un budgecte de l’estat de l’afar e de l’Estat.

Mas per debutar, coma i a cobèrta suls Francsmaçons en fRANÇA, s’espèra una cobèrta sobre las màfias de la pistòla en Euròpa, per las revistas, Figaro Magazine, Nouvel Obs, L’express, Le Point, Marianne.

S’espèra tanben de veire que l’argent de FRONTEX passèsse a la susvelhença intèrna de la màfia europèa, una especialitat que sabèm exportar totes, e ambe diversas versions (la pistòla n’es una, avèm tanben la sexuala, quitament la financièra).

Es tanben interessant de veire que las màfias an pas cap problèma(s) lingüistic(s) a Barcelona, mens que los estudiants de Tolosa per entendre parlar catalan dins las universitats de Barcelona. Benlèu qu’un Eurasmus de las màfias es pas necita, mas que l’Eurasmus podriá prepausar un estatgi “màfia e lengas” pels estudiants tolzans !

Хороший день !

Philogelos