arcuèlh

dissabte, de juliol 30, 2011

Ségolène Royal es passada a l’Estivada 2011

François Hollande es devengut membre d’aunor d’una republica novèla d’Occitània a Carcassona… republica desconeguda de totes/as a Rodés, aquela republica, fauta de dignitat nacionala.

Espiatz aquela imatge :

Ségolène Royal a L'Estivada 2011

Aquí lo mícro es pausat, Ségolène Royal es a l’escota de totas las mai grandas associacions de promocion de l’occitan. La tenda èra pron granda per albergar l’esperit dels cònsols locals, cònsols que parlejávan defòra esperant la sortida. Senon, los militants volontaris èran al pè de la taula, per gaitar, e daissavan la plaça a d’autres al fur e a mesura de las  50 minutas passadas aital a escotar, e notar.

Seriosa es estada lo passatge a L’Estivada, mas pas pron de temps per parlar a cada estand, coma zo a poscut remarcar lo president actual del PNO sobre lo blòg oficial.

Arribada en retard, aprèp una manifestacion per l’espital local, Ségolène Royal arriba a L’Estivada. Es evident : es un eveniment ; es un personatge politic d’importança qu’arriba e qu’es esperada, e pas simplament pels capolièrs de l’occitanisme, mas tanben per la populacion jova e simpla de Rodés, aquí presenta per l’eveniment. Las paraulas dels mèdias díson qu’es populara : ES VERTAT.

Ségolène Royal notava, es evident que notava pas coma presidenta de la Region Peitieu-Charenta. La region Peitieu-Charenta serà la darrièra region que fautava a l’Estivada per èstre lo festenal de totas las regions d’Occitània, ambe una plaça especiala que serà d’ara endavant donada als poders politics de Catalonha.

Ségolène Royal a passat puèi d’estandand en estandand aviat, es evident dinca l’empont del concèrt-bal ; al luòc, la visita a pas atudat los dançaires… e Ségolène Royal a contunhat dinca pesar lo cambajon de l’associacion dels estudiants, lo MEDOC. Aquí una remarca s’impausa, un cambajon es pas la cuèissa d’una vaca, es pas 25 kg (edr!).

Puèi lo cap-mèstre de Macarel e partenari de la manifestacion L’Estivada, li a portat una bandièra francesa ambe l’adaptacion a Occitània. Segur que serà una bandièra que Ségolène auràn mestièr de monstrar pertot en Occitània a totes los militants e elegits socialistas, pels autres desplaçaments.

Coma l’ai escrich amont, aurà pas agut lo temps d’escotar lo grope sobre l’empont. Alara li conselhi d’anar sul site de L’Estivada per escotar los enregistraments prepausats.

Coma l’ai escrich sobre d’autres blògues, aurà pas agut lo temps pron bèl per escotar la CGT spectacle o los joves païsans de Roergue, mas los serà anat saludar, sense cap complèxe, en tota simplicitat.

L’ensemble de la taula redonda es estada enregistrada per una ràdio locala, benlèu que serà alara disponible en linha, zo vos farai saber.

-°-

1 / Una nòta d’umor : se Nicolas Sarkozy èra vengut, segur que las chifras de l’Estivada (en frequentacion) auriá aumentat, veire doblat, gràcia a la venguda del CRS per susvelhar la bèstia, e lo “bon” pòble occitan.

2 / la camiseta en primièr plan, es un militant del parti socialiste, e qu’a plan lo vist mediatic per s’installar sobre la linha de las camèras…

3 / çò que cal saber sul mercat … del vòt francés :

Estivada

E al moment qu’escriviái aquel tèxte, Ségolène Royal donava un devís important per las idèas partidas d’Occitània, e matadas per la violéncia francesa (tèxte en francés mas qu’amerita d’èstre legit).

Ségolène Royal aprèp Rodés 2011