arcuèlh

divendres, de juliol 08, 2011

Un subjecte de la talvera umana, l’omosexualitat dins l’espaci catalan.

Mantunes pensan que l’omosexualitat es un gran de mesura de l’esquerrisme del militant : «coneissi gai que son de dreita, e qu’entendi pas coma se pòt èstre»… coma se la politica èra ligada a la causida sexuala !

D’autres pensan que l’omosexualitat dèu èstre legitimista, e donc parlar sonque espanhòl en Espanha (e i a fòrça populacion catalana gai que parlen espanhòl e sonque, a Barcelona – aiçò se vei clarament), o anglés en fRANÇA (e i a fòrças mòdas lingüisticas que son ligadas a la populacion gai de l’Estat francés, e qu’estíman sovent mai anar de cap a París que de cap a Sitge).

D’autres fan promocions oficialas sus YouTube per explicar que cal prevenir las malautiás IST-MST dedins la comunautat multisexuala francesa, darrièra promocion o campanha del govèrn UMP-NC...

Soi estat en Catalonha dimècres passat e ai poscut legir un article que caldrà explicar fòrça per l’entendre melhor.

gais a Sitge

Se cal recordar que lo primièr “pacs” de l’Euròpa del sud-oèst es estat votat pel Parlament de Catalonha, al moment que la majoritat èra CiU… abans l’arribada de l’esquèrra. Donc es de dire aquò farà bravament mai de temps que lo “pacs” de l’esquèrra francesa, que se pensa plan duberta sul tèma.

Se cal recordar que la polícia es del govèrn de la Generalitat de Catalonha, e se sona mossos d’esquadra en Catalonha.

Lo luòc catalan conegut per èstre lo luòc de regropament gais d’Hispània, es Sitge.

Avèm aquí una fotografia clara de gran de desvolopament del respecte uman que se desvolopa dins una Catalonha de mai en mai independentista, ambe un nacionalisme catalan que lo nacionalisme d’expansion francesa, o parisenca o republican, a de mal de descriure, o que zo vòl pas veire, en veïcular messorgas de tot escantilh.

Vesèm que la contraportada es plan aquí, ambe una manièra de viure la societat umana, mai duberta que jamai, car d’èime catalan… Perqué Occitània seriá diferent ? Seriá diferent ambe tantes parallelismes lingüistics, culturals e politics ?

A Sitge, sabi gais tolzans, provençals o montpelherencs i veiràn cap indici politic, nimai umanista, nimai dubertura d’esperit (perqué zo veiràn pas, es justament aiçò que cal far, la discrecion per la polícia, çò qu’es pas vertadierament lo cas del sistèma francés), i a pas mai avuglats que los cituadans diches franceses del Sud de l’Estat jacobin francés… i a pas mai avuglats qu’una polícia que pensa politica d’extrèma-dreita (coma en fRANÇA) abans de gaitar l’eficacetat policiala, e las resultas per la societat sanciera.

Un autre monde est possible, serà pas sul modèl francés, nimai en lenga anglesa.

-°-

Informacion recebuda en seguida, per aqueste estiu, prèste per un viatge a Barcelona ?

30 anys VIH

Exposicion en lenga catalana.