arcuèlh

diumenge, de maig 13, 2012

Las mentidas de Madrid son imprimidas a París.

Cada còp que se parla d’Espanha dins la premsa parisenca es sempre del costat centralista que se debana ; perqué ? Perqué lo jornalista farà en vòl direct Paris-Madrid, e prendrà primièr las informacions a la sorga del centralisme madrilenc, e sonque.

Alara vaquí per los ajudar :

chifras de l'espòli fiscal espanhòl en Catalonha

Ambe l’argent des Catalans, e l’argent de las bancas que maneja l’argent panat als catalans e qu’es pas repartida dins las regions pauras de l’Estat reial espanhòl, avèm aquel tipe de sistèma urbanistic, ligat a la logistica del TGV-AVE :

Valdeluz

Valdeluz es plen de lutz, mas gaire de populacion, ni de client pel AVE-TGV ! Cal notar que son las bancas actualament nacionalizadas que son a la basa del finançament e que se èran estats projectes immobilièrs catalans i auriá pas jamai agut l’ajuda de l’Estat central per las salvar, coma l’explica mantunes membres del govèrn de la Generalitat de Catalonha.

La solidaritat espanhòla es a sense unic, e sobretot pas pels Catalans malgrat qu’aguèssen pagat pendent d’annadas e d’annadas, soma que son equivalenta als deficits de la Grècia !

Lo malastrós es que las mentidas madrilencas son imprimidas sense critica per las premsas parisencas, contra-rotladas a 95 % per la pensada jacobina.

Alara avèm l’entrevista plavesenta aquela :

Consolessa de Madrit

Es la meteissa que parlava del bilingüisme madrilenc, qu’es pas ajudat per l’Estat (anglés-espanhòl per ela) alara que lo bilingüisme (catalan-espanhòl) zo seriá estat per Madrid, mentida madrilenca plan segur.

La mentida madrilenca es ontologica a la sobrevida del sistèma pòstfranquista.

Cal gaitar aquesta vídeo per melhor entendre, es çaquelà una vídeo que cap mèdia francés es estat capable de produsir.