arcuèlh

dimarts, de febrer 25, 2014

Páura Tolosa !

Encara una revista de Lhèida sus Occitània -zo sábon pas far al servici cultural de la vila de Tolosa (!)- que serà distribuada a una minoritat, alara que seriá estada formidable de la distribuar dins totas las bibliotècas de la vila de Tolosa e de la seuna aglomeracion .... mas per fauta d'idèas e d'eficacetat, es estada distribuada a un pichon nombre. I a monde que se trúfan dels ciutadans tolzans... e de lor interès per l'occitan.

Image (10)

(son 60 paginas sobre Occitània, editat a Lhèida … al Principat de Catalonha)

Es de se questionar de saber de qué servís lo mièg pòste de cargada de la politica lingüistica a Tolosa. Èra jà previst a la eleccion precedenta d’aver un pòst sancièr, e Pierre Cohen a pas tengut promessa – O CAL DIRE HÈRA HÒRT-, alara se cal questionar de saber quin tipe de competéncia cal a un pòste aquel per aver una politica per l’occitan que fosquèsse eficaça e benlèu mens letradorenca !…..

Es una revista de qualitat, ambe un contengut que se dèu criticar segur …. mas soi segur que la qualitat serà jamai al nivèl aquel se la comuna de Tolosa s’en carga de n’escriure una aital regularament.

50 exemplars es lo nombre exacte que cal per las biblitècas de la vila tolzana ; quí i a pensat ?

Sembla que sufís pas d’aver un doctorat de letras per saber expandir a mendre còst la coneissença sobre l’occitan. O benlèu que la formacion socialista e esquerrista sul tèma es mal adaptada ? Perqué la maladaptacion ? Perqué i a jamai de valorizacion independenta de las subvencions per l’occitan ?

-°-

Justicia francesa

Es lo Montebourg que dèu èstre content, o los fronts nacionals d’esquèrra o de dreita …. La nacion primièr ! Produisons français … esmenda antinaturala primièr.