arcuèlh

dissabte, de maig 17, 2014

Lo FN e l’explicacion politica francesa

Abans de donar l’explicacion aquesta, lo PSf-PRG nos explica a quin nivèl lo biais de pensar l’extrèma-dreita nacionalista francesa es presa pels nacionalistas franceses d’esquèrra ; la PAC es lo primièr budget de l’Union Europèa, es simbolizada per una color verda e un tractor (sumbòl del productivisme e de l’agricultura dels emprunts del temps de la creissença de las annadas 1970) :

Image (64)

L’extrèma-dreita es simbolizada per un doanièr, modèl ancian regime.

Aquela tecnica d’aver un extremisme de dreita, per l’esquèrra es sovent emplegat per mesurar l’abséncia de programa realament aplicable ; perqué ? Perqué lo sistèma europèu a frenat, ambe lo compromís parlamentari, a frenat una poltiica dinamica europèa dels pòbles.

Aital, per la presidéncia de la BCE, un accòrd politic PSE o PES (PSf-PRG en França, PSOE en Espanha, SPD, etc.) ambe lo PPE o EPP ( UMP en França, PP en Espanha, etc)  a permetut d’organizar una presidéncia ambe alternança. Lo compromís fabrica un poder en alternança per una casta del poder, sortit dins lo meteis motle del sistèma bipartidisme, d’un sol bonapartisme.

compromís europèu

Donc, presentar la PAC es pas gaire vendeire dins un monde electoral que lo mitan rural tocat per la PAC es ara lo bassin paure per aquesta eleccions 2014 ; l’urbanitat europèu passa lo monde rural en populacion.

Donc, per non parlar realament d’aquesta politica (UMP-PSF-PRG) per la PAC, e la destruccion del bon minjar pel productivisme agricòl (menar pel lòbi FNSEA-Jeunes Agriculteurs), lor cal trapar un enemic aisit ; es aisit perqué los arguments del FN son benlèu bons, mas los caps dels Partits an la cara d’extremistas de l’abans 1939, quora l’esquèrra votava a Bordèu per donar lo poder al Marescal Philippe Pétain, un amic de Franco. E donc, los militants socialistas i trapan un umús politic aisit per non parlar de tota la rèsta, e que son al poder a París, per exemple.

Alara lo PSf-PRG presenta lo dangièr dins una mapa :

Image (62)

Remarcarèm de las abséncias ; dona una idèa del foncionament del Parlament Europèu. Lo Vice-President del Parlament Europèu, se sona Vidal-Quadras, es candidat en Espanha pel partit VOX qu’es obertament d’extrèma-dreita. Vidal-Quadras es estat elegit sus aquel empont parlamentari d’Estrasborg per la majoritat PPE-PSE o EPP-PES.

Mas d’unes escriuràn que lo PP l’a pus coma candidat 2014 en Espanha. Mas de qu’es lo PP ? Dos exemples de campanha electorala, ara en 2014 :

PP = UMP al Parlament Europèu

Lo PP es l’amic de l’UMP a Estrasborg, e Alliot-Marie, candidata UMP dins la circonscripcion Sud-Ouest es l’amiga del camps Ben Ali (albergat en Aràbia Saodita ara) quora èra lo dictator de Tuinísia (e ne passi !). E oblidarèm tanben los cases Bàrsenas de corrupcions politicas pel PP.

E soi segur que la Basquesa o dèu saber lo ròtle del PP, coma ‘quel del masclista candidat PP sonat Arias Cañete. e malastrosament, soi segur qu’aquel serà un novèl vice-president del Parlament Europèu ! (gràcia al compromis europèu …) ; o dèu saber tanben pels cases de corrupcions del PP.

PP Cañete en campanha

Aquela tecnica d’aver un extremisme de dreita, per l’esquèrra es sovent emplegat per mesurar l’abséncia de programa realament aplicable (o de l’extrèma-esquèrra). mas digun se pausa la question del perqué lo vòt FN o del F(n)deG «puja», digun :

Maurice e FN

Levat l’IU en Espanha, mas tanben faràn una campanha contra l’extrèma-dreita sense se pausar la question de l’eficacetat dels socialistas al poder, de l’esquèrra al poder en donar solucions qu’an jamai foncionat en Euròpa.

PSOE PP mesme combat

Podrètz picar sul ligam Maurice e FN e veirètz que la fotografia politica es plan polida al nivèl de l’analisi al pus grand (Estat francés), al «pus naut» de la reflexion ; tornam al pè sus tèrra : Lo capitol de Tolosa Antoine Maurice o dèu saber, a Tolosa pendent la majoritat de Pierre Cohen se mesura gaire lo nombre de mètre-quarrat de solar installat suls teulats de la comuna ; se veirà un eco-barri, camins ciclistas de melhora qualitat, òrts ecologics, mas pels grands projectes d’environament en mitan urban cal anar veire a Nòva York !

L’incapacitat del sistèma politic de governar l’administracion es jamai questionada.

Aital los candidats MoDem-UDI se fan menar pel bot del nas per la FNSEA en matièra de prepausicion politica per l’agricultura. L’UDI-Modem es jà lo lòbi agricòl a Brussels, per trapar melhor serà mai complicat. cal evitar de criticar un sistèma que nos dèu donar lo vòt… mas coma podèm far sense arribar al poder per lo transformar o li donar un questionament ?

Dins lo sistèma politic europèu actual, la critica del passat es inexistenta, perqué i a pas cap memòria dels actes politics passats (los 40 darrièrs ans per debutar). Alara de temps en temps se cambia los noms, UDR en RPR puèi en UMP, CNI en Droit la république, FN en ligue du Midi o del Sud o Force de la Vie, MRP en PS, PCF en Front (national) de Gauche …. mas la realitat es qu’i a de mens en mens de monde, ciutadans, implicats dins lo sistèma partidocrata e alara aquel sistèma s’elonha de las realitats, de la vida. Fan illusions politicas de temps en temps, e l’arribada de migrants novèls ajuda per manténer l’illusion, localament, lo teatre electoral contunha, mas a la finala i aurà compromís ambe un sistèma administratiu sobre-abondan, dictatorial.

De l’autre costat, la ciutadanetat a abandonat de trabalhar pel collectiu (e quitament de participar a las reünions publicas politicas partidocratas, una farça de la «democracia» aquesta), e quora o fa coma en Catalonha actualament per demandar l’independéncia e crear un novèl Estat, lo sistèma partidocrata se mesfisa, en Espanha o en França, en Corsega, en Nòva Caledònia/Kanaki o en Bretanha. Lo partit d’Estat, lo partit manipulable per l’administracion, es considerat coma essencial per la «democracia».

O se lo ciutadan non participa a la farça electorala de la partodocracia, qu’a una sola diferéncia ambe lo sistèma sovietica, es qu’i a mantunes partits mas que fonciónan coma un sistèma unic estalinian, avèm alara un ciutadan que manda insultes contra los elegits qu’an decidat de seguir la ciutadanetat per bastir causas novèlas :

Catalunya Grands Democratas espanhòls nos fan rire.

Alara perqué lo vòt del FN puja ? Non pas prequé se vòta FN mai que de costuma, mas perqué los qu’an vist lo sistèma tòrt aital, siá van pas votar, siá vòtan FN per las eleccions que lor semblan minora (quí los a educat per l’entendre aital ? Quí, senon una majoritat de professor que son seleccionat per èstre d’esquèrra per las «bonas universitats» de letras que pensan coma cal), puèi pauc a pauc per las autras eleccions car lo sistèma partidocrata es pas programat per cambiar senon per sa destruccion, non cambiarà jamai.

reaccion dels ciutadans

Fascista