arcuèlh

dissabte, de maig 03, 2014

Elegits fàcia a la potenta administracion

Dos elements me fan creire que los elegits son pauc eficaçes, e justament per aplicar una politica que son estats elegits per la seuna aplicacion. Una es ligada a l’occitan, e l’autra al «trabalh» parlamentari.

1 / l’occitan e la signaletica

signaletica en Lengadòc Rossilhon comentat

Vertat que pòdon pas èstre pertot, mas cal es la capacitat de convéncer dels elegits supausats occitnaistas sul tèma, convéncer que cal prendre mesura gratuïta per rendre vesedor l’occitan ?

Cal remarcar per exemple la gara d’Agen qu’a renovelat de faiçon sancièra la signaletica e que, pel moment, cap occitnaista s’es levat per demandar l’occitna present ; sabi pas quines son los que se son levats per demandar l’espanhòl !

2 / sobre un rapòrt parlamentari que pròva, a) l’ineficacetat de l’administracion e dels estacats parlamentaris per donar un document de trabalh de bon nivèl, b) l’abséncia totala de capacitat de se desligar del sistèma de lòbis per poder pensar per els-meteisses.

rapòrt parlamentari francés gaz de sistre

Dos elements que me fan soscar sobre l’interès d’anar votar.

Dos elements que son catastrofics per la democracia.

Sembla una banda dessenhada … mas es la realitat de cada jorn, l’incapacitat d’aver una politica sense desgalhar d’argent, e sense sber convéncer l’administracion ; e una lei cambiarà res a l’afar, ni una associacion d’elegits «occitanistas» ; lo POC-Bastir pòrta plan lo seu nom e la mediocritat simpsoniana e occitanista de las candidaturas futuras faràn pas grand causa per cambiar quicòm.

-°-

ENA criticada Nouvel Obs

Las formacions universitàrias son adaptadas a la situacion modèrna ? Los contenguts son faits e escolhits per quí ? Son subvencionats per quí ?

-°-

Problèma ambe la premsa occitana :

La Setmana antipatriotica

Serèm pas sortir del valat de l’alienacion quora vesèm la non qualitat de la premsa occitana. Qui a verificat las informacions de La Setmana sul contengut «catastrofic» d’una independéncia ? Digun. Es una redaccional ideologic, tipîc de l’alienacion o de la sindròma d’Estockholm, un conservatisme, un plega-esquina, un «le chef a toujours raison» ; es la linha politica del Partit Occitan, POC-Bastir.