arcuèlh

dilluns, de maig 12, 2014

Referèndum, Ucraïna e Radio France

Se parla aqueste maitin del referèndum de la region Èst de l’Ucraïna, especialament sus Radio France. Son jornalistas, sábon legir las nòtas de premsa de l’AFP e se vòlon totes independents, mas lor fauta un pauc de jutjament en matièra d’estadisticas de votacion ; sembla qu’an pas après a comptar, mas a legir e sábon que cal legir las agéncias oficialas parisencas.

Vaquí un document que circula sul net, es pron clar e amai a un interès important car Mariopòl a una populacion similara d’inscrit per las votacions similara a Tolosa ; quantes burèus de vòts i aurà a posite a Tolosa ? L’avèm poscut testar per als eleccions municipalas de 2014, segur que pas quatre ! Jà dins lo meu barri tolzan i son 4 burèus… son pauc dins mon barri tot pichoneton.

encuolat de referèndum a Donhètz Ucraïna

De qu’es aquel biais d’indicar sonque 90 % de Òc per l’independéncia a Donhètz, la region concernida ? Sense donar totas las presentacions potencialas de l’interpretacion estadisticas, de qu’es ?

La faiçon de trabalhar dels jornalistas de Radio France m’espanta : es que l’AFP es l’unica sorga o benlèu qu’an pas res dins lo cap per saber calcular. I a jornalista de Radio France que son en dangièr d’èstre matat per aquestes grands «democratas» organizators del «encuolat de referèndum », aqueles que l’esquèrra francesa costeja en repréner los lors arguments devath lo pretèxte que son sindicalistas e d’esquèrra (un pauc coma lo CGTista que deven candidat del FN-rassemblement-Bleu-Marine benlèu) ?

i a una granda manipulacion mediatica per aquel afar en, Ucraïna, e veire los mèdias franceses se ne far lo resson ; es la pròva qu’an pas cap de memòria o que la manipulacion que son la sorga per França.

I a çaquelà una causa que sábon calcular ; veire l’article de Le Monde Diplomatique de Daniel Mermet, un òme sindicalizat de Radio France. Es revendicament un nacionalista francés d’esquèrra, mas lo seu punt de vista de l’interior es interessant :

Radio France

Al delai de Radio France que monopoliza l’informacion donada en França, l’Estat francés, avèm tanben un sistèma mediatic francés plan conegut ; la sorga es segura, es lo Trésor Public  ; es la banca de l’Estat que dona aquesta estatistica : aquel document pròva lo centralisme de las entrepresas de premsa, e farà un gròs apondon per saber perqué sonque un punt de vista jacobina capita de passar dins los mèdias franceses, per la ràdio, o la TNT que fosquèsse per Internet o per TNT-TDT.

Mapa dels mèdias parisencs

-°-

Identitaires de la negacion francesa