arcuèlh

dissabte, de maig 10, 2014

Lo ciutadan slovac Kalafut mòrt lo 8/05

Quora un òme, sordat o ciutadan del monde, es mòrt per establir la patz sus la planeta, o cal fortament regretar (es en occitan qu’escrivi aiçò e i pòdi gaire contra); Lo sergent Kalakut es mòrt lo 8 de mai de 2014, es un simbolisme que cal pas oblidar tanpauc. Coma militar francés, aquel sordat coma los autres vivents, se devon d’èstre muts sus la manièra que l’Estat francés manipula la migracion, dels joves òmes o las femnas en Euròpa. L’armada es la granda muda, que díson… L’armada francesa coma las autras en Euròpa. Es la granda muda perqué pòt pas criticar lo sistèma politic francés… pauc impòrta las etiquetas portadas.

An pas dreit a un sindicat, ni de repotegar contra lo sistèma politic francés que nega grandament las violéncias que l’armada n’es l’aisina, e l’acte politic qu’es l’esséncia ambe la flaquessa de la diplomacia francesa.

Kalakut mòrt un 8 de mai de 2014 4-

Lo 8 de mai de 2014, lo sergent Kalafut es estat matat per l’integrisme musulman ; èra militar del sistèma francés sonat Légion Étrangère ; èra militar francés en l’abséncia de fòrça d’intervencion europèa, abséncia de CED e la flaquesa de l’Eurocòrps ; èra ciutadan slovac, donc de l’Union Europèa. Acabi de legir doás manièras de presentar aiçò :

Kalakut mòrt un 8 de mai de 2014 2 AKalakut mòrt un 8 de mai de 2014 2 BKalakut mòrt un 8 de mai de 2014 2 C

Kalakut mòrt un 8 de mai de 2014 1 AKalakut mòrt un 8 de mai de 2014 1 B

Cal remarcar lo grand simbolisme dins l’armada francesa e donc lo simbolisme de la bandièra francesa adobat de la seuna cara en fotografia. Cal remarcar sus la segond manièra l’expression «mort pour la France».

Dins los dos cases me sembla qu’es bravament faus.

Cal legir simplament los tèxtes ; la mission de l’Estat francés, lo sistèma militar e diplomatic, es una mission africana designada per las institucions internacionalas per portar la patz al Malí ; es mòrt per combatre contra la violéncia dels integrismes religioses en Africa, en nom d ela comunautat internacionala.

Donc, lo «mort per la France» es vertat e al meteis temps sona coma una expression del nacionalisme francés qu’a pas cambiat dempuèi la fin de la guèrra de 14/18 e l’installacion dels monuments militaristas franceses un pauc pertot e que son estats lo supòrt de la longa lista dels mòrts pel nacionalisme expansionista francés un pauc pertot en Euròpa, Indochina, o Argèria.

Aquel regiment es estacionat a Calvi en Corsega e aital i pòrta una manièra de veire lo desvolopament economic francés, ambe ;lo militarisme ; la situacion es similara a Castèlnaud’Ari o Pau. Es estranh mas me sembla qu’es tanben en zòna de conquèsta patriotica francesa… Es un biais pel sistèma politic francés de respondre a l’abséncia de politica lingüistica.

La venguda del ciutadan europèu Kalakut en l’Estat militarista francés es tanben la causa d’una migracion eprqué la situacion economica de la Slovaquia èra pas de als bona 7 annadas farà. tota l’enèrgia del poder eslovac es ara bastir ambe una reala politica econonica, e donc al migracion del ciutadan europèu Kalakut seriá pus justificada.

La politica militarista francesa es justificada anuèit ambe l’abséncia d’una politica militara per la patz e per contrar los integrisme religioses e militaristas dins lo monde.

Sul territòri francés, en République française, mantunes ciutadans musulmans an considerat que migrar èra la solucion per salvar lo pòble sirian e l’integrar dins l’integrisme religiós e violent musulman.

Migrar es gaire la solucion ,car totas las migracions son sempre instrumentalizada, per un bon costat (establir la patz civila al Malí o Alganistan), o pel maissant establir un novèl sistèma politic o colonialista (orientacion politica o religiosa), mas la migracion dels Europèus es de questionar.

Ara, son los Espanhòls, Portugueses, Bascos, o Catalans, que pensan que migrar es bon car lo sistèma economic es mal entretengut en Espanha pel PP. Ara, son los Franceses, format a las tripatolhatges matematicas, que van trabalhar per la borsa de Londres o Nòva York … a cada vagada, lo sistèma emplega coma del temps del franquisme la migracion (Andaloses a Barcelona) per destrusir las societats d’origina de la migracion e la societat d’acuelh de la migracion…

E oblidi pas los que, manipulat per la premsa audiovisuala, arríban en massa sul continent europèu e son pas los primièrs que dintraràn dins l’armada per la patz en Africa… Mas seràn grandament manipulat e seràn objectes economics per bastir ambe de contracte luxemborgeses en nom de multinacionalas francesas, per far baissar lo nivèl salarial jà tradicionalament autrejat per la batesta sindicala o corporatista.

Ara es segur, la migracion es un instrument que mata los pòbles, los ciutadans los uns contra los autres… Es un acte d’inumanitat. Es la politica de l’Union Europèa actuala.

Se cal recordar per tornar a l’engatjament del sergent Kalakut que l’armada europèa es estada refusada pels poders partidocratas franceses. Els an preferits l’Euratom, qu’es autanplan dangierós, mas es tecnicament un dangièr, mens car la tecnica es pas un ben uman, mas arrestable a tot moment en ne pagar las lescas.

Se cal recordar tanben que los poders africans son mai aisit per installar lo capital en Euròpa que per bastir la patz en Africa. Lo sordat Kalakut es mòrt a causa d’aquestas incompeténcias politicas africanas tanben.

Lo sergent Kalafut amerita de cap manièra d’èstre remerciat ambe la bandièra francesa unica, amerita d’aver la bandièra slovaca per remembrar que la Solaquia a pas pron trabalhat per lo gardar en Slovaquia. Se cal recordar que un Slovac aurà assajat de portar la patz en Africa, e i es mòrt de las bombas dels integristas musulmans.

Lo Sergent Kalafut es mòrt per la patz en Africa, mòrt per Africa en nom de l’Union Europèa.

Kalakut mòrt un 8 de mai de 2014 3

Un sordat slovac, sergent Kalafut, es mòrt per la patz contra l’integrisme religiós, es mòrt per la planeta, la societat occitana e còrsa o deuriá far saber al monde sancièr.

Sordat Kalafut REP.

Kalakut Bandièra de la Slovaquia

-°-

publicitat messorgièra armada francesa

-°-

Nigeria e las filhasNigeria e las filhas 2

1 comentari:

goiatdativier ha dit...

Que òc, qu'èi vertat, e qu'èi mort lo dia de l'armistici, qu'èi plan simbolic , qu'èi un eslovac , d'un pòple e d'un pais petit que voleva pas estar sometut a un aute mei gran o mei poderos (los vesin chècs, los alemans, los russes etc...).
Mort entar aparar la patz en Africa , per la patz e non per ua França qui da tostemps leiçons au monde sancèr shens arrespectar grand causa au dehens deu son territòri.