arcuèlh

divendres, de gener 10, 2014

Las sòldas politicas en Bretanha anuèch

De qué ne cal pensar ?

Las sòldas o rebaissas del Manolito Valls en Bretanha

Cal trapar una majoritat, es quasiment lo meteis discors que los elegits UMP… Díson sistematicament qu’es una causa que l’elita dels «representants» de la République Française n’en vòlon pas, mas an jamai tastar un vòt, ni un referèndum sul tèma.

Manuel Valls sap pas qu’es lo pòble de Catalonha que vòl l’independéncia e entendrà jamai que son pas los partits politics que seguísson ; perqué ? perqué en França, los pòbles, las institucions francesas, los fan calar ambe lo dreit constitucional coma pial del castig –modèl franquista en Espanha- e lo ròtle del Conseil d’État es alara màger. Encara una institucion de suprimir per aver la democracia.

Per mai de poder a las regions, res es esplicat, levat que leca los pès als Bretons, coma se las autras regions demandavan pas los meteisses dreits de gestion decentralizats que los Bretons. S’oblida la reforma de las regions, regropament del departament de Naoned a la Bretanha istorica.

La faciada del Pacte per la Bretanha es jà utila per respondre als jornalistas. N’avèm jà parlat, son simplament ajudas ancianas organizadas per l’usança mediatica, sense cap d’interès.

responsa Manuel Valls CiU