arcuèlh

dilluns, de juliol 03, 2017

Gastar l'argent coma fau per servar lo poder central

Dins lo sistèma jacobin, centralista en general, fau aver règlas per damorar al poder ; la primièra es gardar la fiscalitat de totes, pel grand benefici del centre de poder, per la santa capitala, e los mèdias privat o public de l'Estat centrlaista seràn preparat en endormir la populacion.

Aital l'Union Europèa s'en anirà del Reialme desUnit mas la tecnica tòrna aviat per gardar una majoritat.Lo DUP es lo partit extremista protestant que dona la majoritat als conservators Tories ; aqueles an pas capitar de tornar trobar la majoritat de mai 2017, per installar lo #Brexit al nivèl que vòlon per enganar los Estats europèus, los mai bisounours çaquelà.

Per l'Estat francés fonciona parier ; aital l'Estat francés a legalizat una taxa sus la gazolina pels Conselhs Regionals mas l'atribucion es condamnada a l'installacion del TGV-LGV que el non pòt pus finançar. E la neutralitat de las redaccions parisencas se vei al clar aital, s'oblida d'o dire.
o quand lo « progrès » ferroriari se vei a sens unic, sonque al benefici dels Parisencs.
Fau oblidar que la LGV es finançada pel sistèma privat que viu sul mercat-Estat-nacion imperial dels republicans parisencs ? Un emprunt privat per ajudar l'Estat que li dona lo mercat a posite.
Fau oblidar que la SNCF viu sonque de las subvencions pels TER dels Conselhs Regionals e que lo TGV es òbra per la gloriòla dels engenièirs del sistèma productivista jacobin ? e que las subvencions son carculada en foncion dels devís de la tecnocracia SNCF sense realament comparar lo còst real...
Fau oblidar que la LGV destrusirà tèrras agricòlas sense ne recuperar d'autras per la produccion de proximitat dels ciutadans de Bordèu, Dacs, Iparralde, Agen, Montalban e Tolosa ? 

Fau oblidar que lo centralisme destrusís la vida, la vida dels pòbles en collectiu, e de manièra irreversibla, e la vida tot cort ? 

I a encara monde per sosténer aquel tipe de projecte centralista que fabrica de l'extremisme, modèl DUP ? Catolic o protestant ! 

Per astre, lo jorn de l'inauguracion lo TGV aguèt 4 oras de retard ! la pròva trobada soleta que val melhor pensar a Tolosa las causas que fau per Tolosa, e pensar a la linha TGV cap a Barcelona en 3 oras...  UNICAMENT.