arcuèlh

dimecres, de juliol 05, 2017

La "weed" aurà sa lei en Catalonha

Fau pas oblidar, Tolosa es a tres oras de tren de Barcelona, e lo nombre de veituras blablacar que s'en van a Barcelona en dimenjada es de 1 cada 20 minutas, ambe clients dedins. Fau pas oblidar que los nombre de bus es de 1 cada doás oras, dempuèi Tolosa e Montpelhièr ...

Anuèch se parla al Parlament de Catalonha d'una lei sus las usanças de la podra blanca que l'Estat francés interdit la consomacion e favoriza aital lo banditisme.

Ligam institucional.

E nosautres avèm un comerçant illegal que se passeja en vila, aprèp aver matat en vestit de burqa e l'arma amagada dins lo carretor ; balanç dins los mèdias parisencs, un mòrt e 6 nafrats.

Mentrestant los jacobins an totjorn en man l'establiment d'una lei, car Tolosa (ambe los lòbis partidocratas jacobins) refusa de demandar que lo Conselh regional votesse leis adaptats al territòris e las necessitats occitana per las regions Novèlas aquitània, Occitania, e PACA. 

Mentre que l'Eldorada (Estat federal dels EUAN) ne fabrica aital una fiscalitat productiva pel budgecte public, e per la sentat de totes, en Occitània, Novèla Aquitània, e PACA se prega que Paris fabriquèsse una novèla lei (los cresents jacobins son nombroses), segur serà una lei suplementària de repression, coma per l'alcòol dels EUAN un còp èra ; çò que favoriza los viatges de consomacion de Bordèu a Girona, Tolosa a Figueres, Montpelhièr a Barcelona, Marselha a Tarragona, Niça a Lhèida.

De qué faudrà per aver leis especificas per Novèla Aquitània, Occitania e PACA ? Quantes mòrts a La Reinariá per l'aver ; la polícia a pas d'autres sicuts mai importants de gerir ? Que de s'interpausar ambe los logisticians de weed a Tolosa armats e vestits de burqa, e la realitat de la mondanitat jova que crompa la weed en Catalonha ? Quantas veituras de polícia cremadas, policièrs nafrats, faudrà per pensar lo problèma d'una autra manièra que la repression judiciària e policiària (que fan qu'aplicar una lei pas adaptada a Occitània, Novèla Aquitània e PACA) ? Lo militarisme legal francés ajuda en res a la bona vida de la populacion en Occitània.