arcuèlh

dijous, d’octubre 24, 2013

Fótbol es un espòrt d’egoïstas

E lo fótbol un espòrt utile pels pòbles ? Perqué subvencionam lo fótbol e los estadis ? La responsa es donada, aquí : per portar a l’esclavitud e la mòrt trabalhadors al Quatar, un «projecte de societat» per la planèta ?

Non podèm que comparar :

La FIFA accepta aiçò :

Image (16)

Los fotbolistas franchimands fan una crida a la cauma del jòc per fauta de solidaritat ciutadana. Car non acceptar la lei de totes e lo finançament d’aquesta lei, sobretot quora los mejans fautan pas, es un grand fenomèn egoïsta.

comparasons de manifestacions

RFI anóncia a las 14h00 que los fotbalistas franchimands son gaire solidaris ambe la populacion, nimai ambe los trabalhadors del Quatar que se crevan (es pas una metafòra) pel plaser d’unes quequets fotbalistas que faràn lo mondial del fótbol. E se lo mondial del fótbol èra boicotat pels pòbles del monde ?

Fotbalista en cauma

Al meteis moment, i a una manifestacion a Barcelona perqué lo sistèma educatiu catalan, sempre donat coma lo mai eficaç per èstre lo mai exemplar per l’ensenhament de las lengas, es atacat per un finançament que se redusís, e un sistèma lingüistic semblant a-n aquel que los franquistas avián pas oblidar d’imposar als pòbles de Catalonha e Euskadi, País Valencià e Balears.

zlatan farà cauma