arcuèlh

dimarts, de juliol 22, 2014

France 3 e la manipulacion jacobina

France 3 c'est now
E aquò foguèt sistematicament aquò, sobretot al moment que un bbon jornalista de television publica aviá sonque se sortir dels burèus de comunicacion de l’armada francesa, una annadas de verificacion abans de passar a la realitat de la manipulacion, verificacion del nacioanlisme francés abans de lo lançar sul mercat d’Estat jacobin ; èra, TF1FR3 e Antenne 2, puèi es devengut France télévision, e lo sistèma de televisions privadas que sabèm.





De quina manièra fonciona. Es estat interessant de veire  una informacion precisa, aquela que France 3 dit ‘national’ non voliá difusar e es interessant de veire de quina manièra France 3 Ile-de-France a fabricat lo reportatge, unicament per l’Iscla de France segur ; alara que las atacas contra las manifestacions pro-palestina fasián lo plen de las redaccions de Europe 1, iTele, RTL, TF1-LCI, BFM-TV, LCP, etc. (veire bilhet següent). France 3 Ile-de-France determina qu’es una «vidéo amateur» que dona la solucion (difusada sul net sense comentari, levat los qu'an filmat), e donc pas oficiala tal que, els, 'les journalistes patentés', designan lo jornalisme professional (aver una carta de jornalista acreditada per la prefectura), alara que las atacas dels pro-sionistas (govèrn socialista comprès) son estadas largment difusadas pertot en França, devath lo principa plan conegut, l’Internacional es París que tracta l’informacion, levat quora li es pas favorable, favorable al jacobinisme de la pensada politica parisenca, e al sistèma politic francés, e sas causidas.

Dins la boca dels organizadors de la manifestacion, se precisa «antisemita», sense saber realament çò qu'es un semita ! Mas la fauta es estada faita per totes los mèdias franceses, sense excepcion.

Se cal alara demandar quí ajuda l’anti-sionisme, senon los que fan de la manipulacion un acte politic per acreditar la «bona votz politic dels governants» (al govèrn o dins mantunes partits pro-sionista), de la casta al
poder. La departamentalisacion es aquí una regionalisacion de l’informacion, regionalisacion qu’es sistematicament castigada per èstre una error del «régionalisme» occitan (per exemple), o breton, o còrse. Mas quora es important pel poder franchimand, la regionalisacion, o regionalisme de l’informacion, lor serà alara utile, sobretot per gardar la patz a París, una capitala emplenada de sotmetuts, que els devon èstre gardar ambe l’idèa que «França es un sistèma politic republican magnific» que s’i plan contra-ròtla lo tot, e l’alienacion republicana dèu pas èstre tocada per una informacion perturbatriça.

L’abséncia de tractament de l’informacion internacionala dins las redaccions de las regions sotmetudas a França, administradas pel sistèma jacobin francés, e la regionalisation o departamentalisation de l’informacion, es una de las claus que fan que lo poder jacobin francés damora en plaça. L’Estat e los seus mèdias parisencs son lo problèma politic francés ; lo problèma es que 95 % de l’actualitat «française» es tractada a París ambe las nòrmas politicas parisencas e jacobinas. Aquel sistèma parsienc de tractament de l’informacion refusa un tractament diferenciat en regions, sonque París a rason, las antenas de France 3 son alara de provesidors d’objectes informatius, imatge e idèas que, sonque París determinarà se son bons/as de veire en Corsega, Perpinyà, o Baiona, se son de Bretanha, Alsàcia, o balèga parisenca. La tria de l’informacion passa pel fialat jacobin francés, parisenc.



Aquò ajuda la casta parisenca de damorar al poder, es per aiçò que la reforma dita territoriala es de fum politic del jacobinisme parisenc, per re-centralizar las decisions politicas. En d’autres mots, la decentralisation modèl Defferre es acabat, «devèm tornar contra-rotlar lo tot», e se possible de faiçon positiva, per enganar melhor los pòbles sotmetuts. Per astre i a Internet.