arcuèlh

dijous, de juliol 03, 2014

Visibilitat del Parlament Europèu

I soi estat al Parlament Europèu, ai vist e comprès qu’èra bravament elonhat de las realitats dels pòbles d’Euròpa.

Un sol exemple, dedins la cors interiora del Parlament Europèu, i a vigiles per imposar l’abséncia de bandièra de cada ciutadan qu’arriba per visitar, e lo costuma de l’endreit es puslèu lo gris EU, ambe cravatas de l’ancian sègle, pas brica aquel de l’obrièr d’usina… ni del païsan de la FDSEA que çaquelà manipula la sola granda politica europèa (gaitatz las chifras del budgecte).

Anèuch recebèm un fum d’informacions que nos arriban d’aquel Parlament Europèu, sabi pas realament se fan mai clara la postura europèa o se ajúdan pas melhor los eurofòbs. Ièr, ai poscut escotar ARTE sul tèma, mai fosca las questions son, mai tenebrosa son las responsas ; soi pas segur que los pòbles de França posquèsse comprendre quicòm aital.

Mas ne vaquí una que vos agradarà, per evidar una aligança a dreita ambe los eurofòbs (UKIP + M5E), e a l’esquèrra ambe los liberals (ALDE) e lo eurofòbs d’esquèrra (Podemos, Siritza), i a una aligança modèl alemand:

Parlament Europèu burèu de direccionUnitat d'Espanha al Parlament Europèu

E los liberals franceses son fièrs de nos explicar que los franquistas (UPyD o Ciutadanos) qu’arriba dins l’ALDE es melhor que N-VA !

Dins lo darrièr Parlament Europèu, son los socialisats qu’an votat per un franquista Alejandro Vidal-Quadra, de Vox (ex del PP).

E quora se lor pausa la question, la cara es muda, quora lo ciutadan vòl informacion, la sorga de la deputada que vòl plan que transmeti la seuna informacion (de naut a bais, modèl francés), la deputat del MoDem refusa de respondre. Sembla qu’i son questions que cal pas pausar… e donc, las questions que son pas pausadas, son las questions que son tractadas pels Eurofòbs !

ALDE a la deriva

La campanha de Guy Verhofstadt es estada plombada per un succès en Belgica de la N-VA, e una desfaita granda en França, e Itàlia. Donc cal comptar que lèu i aurà segurament mens dos deputats a l’ALDE…

resulta de la politica europèa

-°-

Castellers catalans a PerpinyàCastellers a la Torre Eiffel