arcuèlh

divendres, de març 07, 2014

Тюмень demanda restacament a Украинa

Los Ucraïneses de la region de Tiómen (Russia) demándan lo restacament de la sieu region a Ucraïna !
An adreiçat à la Rada (Радa) d'Ucraïna (Украинa) lo messatge següent : "Coma la region de Tiómen es poblada en l'ensems à 72 % d'ucraïnés, vi demandam de pilhar la decision de radunar aqueste territòri ambe Ucraïna..."

Tiómen Rússia

Google en lenga catalana explica :

Tiómen Rússia 2

Tiómen es una vila de Rússia, federacion, la capitala de la província de Tiómen. Es estada la primièra ciutat russa en Siberia. Comptava ambe 476.869 habitants en 1989; 510.719 abitants al recensament de 2002 e 581.758 habitants al recensament de 2010.

Avèm acabat de reconéisser qu’i a quicòm de cambiat sus la planeta Federacion de Rússia. Avem pas acabat de recebre suspresas d’aquestes escantilhs.

Tiómen Rússia region autonòma

Lo principi etnista governa per l’intervencion dels mercenaris en Crimèa ; èra lo meteis principi que governava per anexar Niça a Provènça (França imperialista).

La crida de Tiómen (Тюмень) assegura una publicitat a la region ; mas soi segur que l’intervencion dels Ucraïneses de Тюмень an plan entendut la manòbra de Putin sul tèma, e donc n’an tirat las conclusions politicas que cal, lo restacament a Ucraïna (Украинa), aquela «pichona Rússia», sorga de ROUS ….

Avèm pas acabat d’aver de mai en mai d’informacions suls pòbles eslaus aquestes, dedins la Federacion de Rússia, en tota libertat, e gràcia als mejans Internet.

Tiómen Rússia 3

Tiómen (Тюмень) es mai luènh que lo Koweït pels abitants de Marselha. I aurà una intervencion de l’Union Europèa o de l’OTAN sus aquel tèma ?

Serà un element de patz per calmar Moscòu o lo contrari, sabi pas l’istòria de Tiómen (Тюмень) ; l’ai pas poscut legir en lenga occitana, fins ara.

E sabi quitament pas, s’es un acte d’umor o un biais de criticar la politica anexionista d’un Putin.

-°-

Crimea KyivPost lor agrada